Türkiye’de çok yaygın olmasa da günden güne daha fazla kişinin kullanmaya başladığı Nintendo Switch cihazları, oyun oynamayı farklı bir hale getiriyor. Nintendo Switch oyun paylaşımı yapmak isteyenler haberimizdeki adımları takip edebilir.

Switch’te oyun paylaşımı nedir?

Oyun paylaşımı bir oyunun fiziksel olarak kopyalanmasının dijital halidir. Paylaşım, oyunun dijital kopyasının birden fazla konsolda kullanılmasına izin verir. Oyun paylaşım özelliğinin geliştirilmesi oyunların arkadaşlar ya da aile arasında paylaşılmasını ve tek bir oyunun birden fazla kişi tarafından oynanmasını sağlamaktadır. Oyun paylaşımı sırasında hesaplar üzerinden işlem yapılmaktadır. Oyun paylaşımı ile her cihazda birincil konsol ve ikincil konsol gibi farklı adlandırmalar yapılır. Bu sayede hesaplarda tanımlanmış olan tüm oyunlar, çevrimiçi ve çevrimdışı bir şekilde erişime sahip olur. 

Switch’te oyun paylaşımı nasıl yapılır?

Oyun paylaşımı yapmak isteyenlerin öncelik ile oyunların kurulu olduğu cihazı seçmesi ve ana ekrandaki mağaza düğmesine dokunması gerekir. Ardından Nintendo eShop’a erişim sağlanmalıdır. Paylaşmak istediğiniz oyunların hangi hesapta olduğunun açılacak yeni seçenekten seçilmesi gerekir. Ardından sağ üstte yer alan oynatıcı simgesine tıklayarak alt tarafta görülecek birincil konsol başlığını kontrol edin. 

İkinci Nintendo Switch’te, Sistem Ayarları > Kullanıcı Ekle’ye giderek aynı Nintendo Hesabına giriş yapın. Bu cihaz şimdi birincil konsol olarak kaydedilecek. Ardından, eShop’tan kaydetmek istediğiniz oyunu yeniden indirmeniz yeterlidir.

Oyun paylaşımı özelliğinin sağladığı en önemli avantaj oyunlar için ek bir harcamanın yapılmasının gereksiz olmasıdır. Böylece kullanıcılar kolay bir şekilde oyunları birbiri ile paylaşabilir. Oyunların paylaşımı sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan bir tanesi 2. konsol olarak tanımlanan konsolun her zaman internete bağlı olması gerektiğidir.

Çevrimiçi bir doğrulama işlemi gerçekleştirildiğinden dolayı eğer internet bağlantısı kurulmazsa oyunlar erişilemez hale gelir. Bununla birlikte aynı hesabın kullanılması halinde iki konsolda da aynı anda oyun oynanması mümkün değildir. Bu küçük detaylara dikkat ederek Nintendo Switch üzerinden dilediğiniz şekilde oyun paylaşımı yapabilir ve arkadaşınız ya da aileniz ile birlikte en yüksek fiyatlara sahip oyunları dahi ek bir ücret ödemeden oynayabilirsiniz. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir