Nintendo’nun  2014 yılından Mart 2023’ e kadar olan süre zarfında Switch el konsolu ürün ailesi içerisinden toplam olarak ne kadar gelir elde ettiği belli oldu. Nintendo için Switch büyük bir para kaynağı oldu.

Nintendo’nun Switch el konsolu piyasa çıkış yapmasından bu yana 7 yıl boyunca  mükemmel bir performans sergiledi ve donanım satışları daha yeni yeni yavaşlamaya başladı. Switch el konsolu 125 milyon adet sevkiyat gibi önemli bir satış oranıyla geride bırakması ile beraber, Nintendo tarihindeki diğer tüm platformlardan daha fazla yazılım satmış olduğunu gösterdi. Ayrıca 2024 ve 2025 yılına kadar oluşacak süreçte Nintendo DS’i de geçebilir.

Nintendo tarafından sağlanan verilere göre, Switch donanım ailesi, yaşam süresi boyunca son 7 yılda (Mart 2014 ve Mart 2023 tarihleri arasında) Nintendo’ya yaklaşık 69.043 milyar dolar kazandırmış durumda. Şirket , Switch’in piyasaya sürülmesinden şimdiye kadar geçen süre ile toplam 74 milyar doların üzerinde net satış gerçekleştirdi. Ayrıca kalan 5 milyar dolar 3DS el bilgisayarının içinde bulunması ile diğer tüm platform ve segmentlerden elde edildi. 

Nintendo Switch'in en iyi 10 oyunu

Son 7 yılda bet satış gelirlerinin yüzde 94’ünü Switch oluşturdu

Maalesef ki, Switch’in donanım ve yazılım konusunda tam anlamıyla ne kadar kazandırdığına emin olamıyoruz. Fakat, Switch’in son 7 yılda Nintendo’nun net satışlarındaki gelirin yüzde 94’ünü oluşturduğu belirtiliyor. Firmanın yazılım yani oyun gelirlerinin güçlü kalmaya devam etmesiyle beraber Nintendo, Mart 2024 yılında sona erecek olan mali yılda daha az donanım satışı yapmasını bekliyor.

Donanım sevkiyatlarının 15 milyon düşmesi ile birlikte net satışların, faaliyet karı ve genel net kar içinde olmasıyla tüm ölçümlerin düşüş göstermesi bekleniyor. Nintendo’nun 2025 mali yılı içinde (önümüzdeki yılın ilk çeyreği sonrasında) yeni bir konsol piyasaya çıkarması bekleniyor. Fakat yeni donanımı ne zaman göreceğimiz konusu henüz belli değil.Mevcut tahminlere göre ise yeni nesil Switch’in NVIDIA’nın yeni ve geliştirilmiş Orin tabanlı Tegra sayesinde 4K oyunun da içinde olacağı daha fazla performans ile karşımıza çıkması bekleniyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir