Nintendo, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdüğü Nintendo Switch taşınabilir oyun konsolu ile satış rekoru kırdı. Switch, kardeşi Wii’yi geride bıraktı!

Dijital oyun tutkunları arasında en popüler oyun konsolu markalarından biri olan Nintendo, birkaç yıl önce piyasaya sürdüğü Will konsolu ile oyun dünyasında büyük ses getirdi. Wii, çıkışının ilk aşamasında oyunseverlerin dikkatini çekse de bir süre sonra PlayStation ve Xbox konsollarının gölgesinde kaldı. Nintendo, Mart 2017’de piyasaya sürdüğü Nintendo Switch el oyun konsolu ile sahadaki yerini geri aldı. Nintendo Switch, lansmanından bu yana, kardeşi Wii’yi geride bırakarak milyonlarca birim sattı.

Nintendo Switch dünya çapında 103 milyondan fazla sattı

Nintendo Switch dünya çapında her gün popülerlik kazanıyor. Söz konusu Switch oyun konsolu iyi satıldı ve diğer ürünü olan klasik Wii konsolunu geride bıraktı. Wii, lansmanından bu yana yaklaşık 101 milyon adet sattı. Ancak anahtar sadece beş yıl içinde Wii’den daha iyi performans gösterdi.

Nintendo Switch’te en çok satan bağımsız oyunlar listesi açıklandı

2017 yılında oyun pazarına sunulan Nintendo Switch konsolu, 103 milyon adetlik satışla şirketin yeni gözdesi haline geldi. Ayrıca bu kadar kısa sürede 103 milyon adetten fazla satan oyun konsolları en popüler oyun konsolları haline geldi.

Nintendo Switch, çip krizine rağmen Ekim ve Kasım aylarında 10.97 milyon adet sattı

Küresel çip krizi, cazibesini oyun dünyasına yöneltti. Bununla birlikte, Nintendo Switch tatil sezonu nispeten güçlüydü ve Ekim ve Aralık 2021 arasında 10,67 milyon adet sevk edildi.

Şirketin sevkiyatları yıldan yıla yaklaşık %8 düştü, ancak Nintendo, tedarik zinciri sorunlarından diğer ürünlere göre daha az etkileniyor.

Nintendo ayrıca geçtiğimiz çeyrekte Switch’in yeni bir OLED modelini piyasaya sürdü. Yaklaşık 4 milyon OLED satan şirket, bunun “harika bir başlangıç” olduğunu söyledi. Switch konsollarının satışı hakkında yorum yapan Nintendo başkanı Shuntaro Furukawa, durumdan çok memnun olduğunu şu sözlerle ifade etti;

“Markamız, çalışanlarımız tarafından özveriyle hazırlanmış ürünler üzerine inşa edildi. Switch, yaşam döngüsünün tam ortasında ve bu yıla girerken 2021’de kazandığı ivme oldukça iyi. Switch, pazara çıktığı altıncı yılında ivmesi zayıflayan geçmiş konsollarımızın önüne geçmiş görünüyor.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir