Büyük popülerlik kazanan ve yüksek satışların yapıldığı NFT pazarında büyük bir düşüş yaşanıyor. NFT satışlarında Eylül 2021 yılından itibaren bugüne yüzde 92 oranında bir gerileme yaşandı. Satışların adeta durduğu sektörde, “büyük balon” “Pazar çöktü” gibi iddialar da beraberinde geldi.

Değiştirilemez TOKEN olarak tanımlanan NFT’ler geliştirilmesinin ardından sektörde tüm dikkatleri üzerine çekti. Kısa süre içerisinde milyar dolarlık bir Pazar haline gelen NFT sektöründe, satışların Eylül 2021 yılından itibaren gerilemeye başlaması, potansiyel yeni satışları da etkiliyor. Eylül ayında günlük 225 bin dolarlık satış hacminin oluştuğu pazarda, Mayıs 2022 yılında bu seviye 19 bin dolara geriledi.

NFT’ye ilgi azalıyor

Satışların düşmesinin yanı sıra NFT’ye olan ilgi de azalıyor. Google Trends üzerinden yapılan sorgulamalarda NFT için trendin, ilginin yüzde 89 oranında azaldığı görüldü. Hükümetler, ünlü isimler tarafından desteklenmesi ile popülerlik kazanan NFT’lerde düşüşün net bir sebebi henüz bulunamadı. Ancak Elon Musk gibi ünlü isimlerin NFT sektörüyle dalga geçmesi, NFT için saçmalık gibi ifadelerin kullanılması, yeni yatırımcıları etkilemiş olabilir.

NFT
Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir