Facebook ve Instagram, elde edilen Meta merkezli bilgilerine göre ilerleyen zamanlarda NFT’ler için merkez haline gelebilir. Facebook ve Instagram gibi firmaların çatı şirketi olarak sık sık adından söz ettiren Meta, elde edilen bilgilere göre son dönemlerin popüler konusu NFT konusunda önemli gelecek planları üzerinde duruyor. 

Geçtiğimiz yılın son aylarında herkesin hayatına birden giren metaverse kavramı, her geçen gün daha çok gündemde yer alan Meta, FT tarafından yapılan haberlere göre kişilerin Facebook ve Instagram içerisinde NFT oluşturmasını, sergilemesini ve her şeyden de önemlisi satışını yapmasını istiyor. Bu sürecin gerçeğe dönüşmesi halinde özellikle de satış konusunda büyük bir merkez haline gelme ihtimali son derece yüksek olan Meta, yapılan açıklamalara göre şu an için planların ilk sırasında yer alıyor. Meta’nın NFT’lere özel bir satış ve alım marketi olarak değişmesi, sürecin daha da popüler bir hal almasını sağlayabilir. Fakat bu şekilde bir adım NFT’lerin ciddi bir şekilde değer kaybı yaşamasına da sebep olabilir. Kişilerin sahibi oldukları NFT’leri, Facebook ve Instagram platformunda profil fotoğrafı yapması adına çeşitli çalışmaları yapılan Meta, TikTok gibi rakiplerin ardından gerilemeye yaşayan Instagram ve özellikle Facebook özelinde gelecek için pek de geç kalmak istemiyor. 

2 16

Hatırlamak gerekirse NFT ya da açılımıyla “non-fungible tokens / eşsiz token”, Binance Academy tarafından tam olarak şu şekilde tanımlanıyor: “Eşsiz token (NFT) blockchain üzerinde benzersiz bir varlığı temsil eden kriptografik bir token türüdür. NFT’ler dijital varlıklar ya da gerçek dünya varlıklarının tokenlaştırılmış versiyonları olabilir. NFT’ler birbirlerinin yerine geçemediği için dijital dünya dahilinde orijinallik ve mülkiyet ispatı olarak kullanılabilir.”

Konami ücretsiz Yu-Gi-Oh! Master Duel oyununu tanıttı

NFT ile kişiler kendilerine ait olan şarkıların, fotoğrafların, tasarım çalışmalarının ve hatta GIF gibi animasyonlarını dahi dijital ortamda da sahipliği alabilir ve aynı zamanda satışını dahi yapabilir. Bu sistem üzerinde sanatçılar eserlerinin bir sonraki satış planları üzerinden de gelir elde edebilir ve bu düşünüldüğünde oldukça güzel olabilir. Yani, eser sahipleri kendi eserlerinin satışı yapabilir ancak sahipliğine de devam edebilir. Konuyla ilgili gelecek günlerde yeni bilgiler gelmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir