NFC nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır, nasıl açılır, NFC ile ödeme nasıl yapılır, NFC kullanım alanları nelerdir? bu sorulardan bir kılavuz hazırladık

Her dört akıllı telefon kullanıcısından üçü NFC nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır, nasıl açılır, hangi kullanım alanları, NFC ile nasıl ödeme yapılır ile ilgileniyor? Çoğu akıllı telefon artık NFC adı verilen bir kablosuz bağlantı standardı ile geliyor. Bu nedenle akıllı telefon sahiplerinin ilgisini çekiyor.

Bu yazımızda NFC’nin tam olarak ne kullandığını, nasıl açıldığını, ne işe yaradığını, nasıl kullanıldığını, hangi alanlarda kullanıldığını ve NFC ile nasıl ödeme yapıldığını tam olarak paylaştık. Bu makalenin sonunda yukarıdaki soruların cevaplarını bulacaksınız.

NFC nedir?

NFC bir kablosuz iletişim standardıdır. 2002 yılı sonunda geliştirilmiş ve 2003 yılı sonunda standart olarak kabul edilmiştir. Wi-Fi ve Bluetooth’un aksine çok kısa mesafeleri (birkaç inç) destekler.

Bluetooth veri iletimi için çok uzun süredir kullanılmaktadır. Birçok kullanıcı, Wi-Fi dışında veri aktarırken NFC yerine Bluetooth’u tercih eder. Bu anlamda NFC’nin gereksiz olduğunu düşünebilirsiniz, ancak NFC’nin Bluetooth’a göre birkaç önemli avantajı vardır.

Birincisi, NFC çok az kaynak kullanır. Enerji tasarrufu konusunda ileri düzeyde olsa da aktarım mesafesi Bluetooth’a göre çok kısadır. NFC’de bir santimetre, Bluetooth’ta bir metredir. Ayrıca, Bluetooth kullanılarak veriler çok daha hızlı aktarılabilir.

NFC’nin bir diğer önemli avantajı da çok hızlı bağlanmasıdır. Ancak NFC özellikli POS cihazlarında temassız ödeme seçeneği sayesinde kişiler artık ödemelerini mobil cihazlarından rahatlıkla gerçekleştirebilmektedir. Bu tek başına NFC’nin uzun yıllar hayatımızın bir parçası olacağını gösteriyor.

NFC yeni bir teknoloji değildir, ancak diğerleri gibi zaman içinde gelişmiştir. Sanılanın aksine sadece akıllı telefonlarda kullanılmamaktadır. NFC’nin tabletlerde, akıllı saatlerde ve hatta bazı oyun konsollarında kullanıldığı görülüyor.

NFC Güvenli mi?

NFC, diğer çözümlerden daha güvenli olmasına rağmen, tamamen güvenilir değildir. NFC kullanmanın en büyük avantajı, verilerin yalnızca birkaç inçlik bir mesafe üzerinden iletilebilmesidir. Verilerinize ulaşmak isteyen kişi size çok yakın değilse bu amacınıza ulaşamayabilirsiniz.

Google Pay ve Apple Pay’in kullanıcıları korumak için güvenlik tarafında attığı önemli adımları da gözden kaçırmamak gerekiyor.

NFC nerelerde kullanılır?

  • Verileri bir cihazdan diğerine aktarabilir.
  • Temassız ödemeler için kullanılabilir.
  • Bu, toplu taşımada kart için daha iyi bir yer olabilir.
  • turnikeden yola ulaşımı sağlar.
  • NFC’inn kuşkusuz en önemli özelliği, verilerin bir cihazdan diğerine kolayca aktarılabilmesidir.
  • Bir cihazda bulunan verileri başka bir NFC özellikli cihaza kolayca aktarabilirsiniz.

Bu kablosuz iletişim standardının bir diğer avantajı da ödemeyi çok kolaylaştırmasıdır. Günümüzde çoğu kullanıcı kart kullanmadan akıllı telefonları ile ödeme yapabilmektedir. Yani kart evde kalsa bile sorun değil.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir