Kripto para piyasaları her geçen gün büyürken ülkeler de çeşitli yaptırım ve çalışmalarla gündeme geliyor. İşte New York’ta yaşanan son gelişmeler.

Kripto piyasaları hakkında yeni bir çalışmada New York’dan geldi. New York Valisi Kathy Hochul, kripto madenciliğine kısmen de olsa yasak getiren bir yasa imzaladı. New York, düşük fiyatlı hidroelektrik enerji kaynakları nedeniyle kripto madenciliği için uygun bir yer alan olarak görülüyordu. Kripto madencileri New York’un kapatılan fosil yakıt santrallerinden de faydalanmaya başlamışlardı. Ancak bu durum bir süre sonra çevre gruplarının dikkatini çekerek tepki gösterilmeye başladı. Yeni imzalanan yasa, eyaletteki madencilik faaliyetlerini tamamen ortadan kaldırmasa da kısmen de olumsuz etkiliyor. 

New York, madencilerin işini artırdı

new yorkda kripto madenciligi zora girebilir

New York Valisi Kathy Hochul, eleştiri oklarını üzerine çeken çevre yasağını Salı günü içerisinde imzalamıştı. Söz konusu bu yasa, kripto madenciliği hakkında bir engel olabilecek niteliktedir. Hochul, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, New York’un finansal inovasyonunun merkezi olarak devam etmesini istediğini belirtti. Buna ek olarak vali aynı zamanda çevrenin korunmasının önemine de değindi. Haziran ayının ilk haftalarında New York Eyalet Senatosu, proof-of-work kripto para birimi madenciliği yapılan fosil yakıtlı elektrik santralleri için yeni izlerde ülkede ilk olarak geçici bir duraklama yaratacak olan yasa tasarısını kabul etmişti. 

Yeni yasa tasarısı, eyalet Çevre Koruma Bakanlığı tarafından kripto para madenciliği sektörünün çevre üzerindeki etkilerini anlamak için bir araştırmaya yapmayı tetikleyecek gibi gözüküyor. New York, fosil yakıtla çalışan proof-of-work kripto para madenciliği çalışmalarına iki yıllık moratoryum getirerek ülkede bunu gerçekleştiren ilk eyalet oldu. Moratoryum, borçlunun ödeme gücünü kaybetmesiyle borçlarının tamamı veya bir kısmını ödeyemeyecek olduğunu dile getirmesidir.

İflas eden FTX’in toplam borcu belli oldu!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir