Netflix’in CEO’su ve kurucu ortağı Reed Hastings, platformda ve şirkette yaşanan kapsamlı değişiklerin ortasında bir anda 25 yıllık görevinden istifa etti. CEO’luk görevine gelen yeni isim belli oldu.

Hastings istifasını duyurmadan önce şirketin reklam destekli bir katmana yaptığı son hamlesinden bahsetti. En son kazanç aşamasında Netflix, 7,7 milyon abone eklendiğini söyledi. Geçen yıla göre büyük bir artış olduğu görüldü.

Netflix
Netflix

 Bunun ardından Hastings istifasını duyurdu. Operasyon Direktörü Greg Peters, 2020’den beri bu rolü üstlenen Ted Sarandos ile birlikte eş CEO olarak görev yapacağı bildirildi.  Ayrıca Reed Hastings, İcra Kurulu Başkanı olarak şirkette görevine devam edecek. 

Reed Hastings, şirketin web sitesinde yayınlanan bir blogda, “2023’e şirket yenilenmiş bir ivme ve büyümemizi yeniden hızlandırmak için açık bir yolla başlıyoruz. Ted ve Greg’in liderliği ve gelecek 25 yılı ilkinden daha iyi hale getirme yetenekleri beni çok heyecanlandırıyor.”  

 Reed Hastings’in bu ifadeleri dikkate alındığında şirketin büyümesinde, yönlendirilmesinde en iyi kişinin kendisi değil de Netflix’in yeni CEO’larının bugün ve gelecekte daha iyi bir şekilde şirketi ilerletebileceği çıkarımını yapabiliriz.  

 Şu anda Reed Hastings’i çok büyük bir maaş kesintisi bekliyor.  Hastings bundan sonraki süreçte İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapacak ve 500.000 dolar kazanacak. Ayrıca kendisinin 2,5 milyar dolarlık bir hisse senedi alacağı da söylentiler arasında. 

SEC raporuna göre; Greg Peters yılda 3 milyon dolar maaş alacak. Buna ek olarak 17 milyon dolardan fazla hisse senedi alacak. Aynı zamanda 14 milyondan fazla ikramiye alması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir