Dünya çapında milyonlarca abone sayısına sahip olan Netflix, oyun içeriklerini yayınlamak adına Netflix Games servisini kullanıcıların beğenisine sundu. Ancak burada oldukça bir bir durum olacak. 

Netflix, uzun bir zamandır içeriklerine interaktif alanlar eklemenin yollarını arıyor. Platformun daha önce Black Mirror gibi dizilerine seçimlerle sonu değişme özelliğine sahip olan bölümler dahil etmişti. Şirket söz konusu bu özelliğini birkaç adım daha öteye taşıyarak içerik için oyunlar geliştireceğini dile getirmişti. Bu hafta içerisinde 

sonu değişebilen bölümler dahil ettiğini görmüştük. Şirket bu özelliğini birkaç adım öteye taşıyarak içerikleri için oyunlar geliştireceğini açıklamıştı. Netflix Games’in ilk oyunları Android için sunulmuştu. Fakat görüldüğü üzere iOS platformunda işler biraz daha farklı olacak.

Netflix, iOS’taki oyunlarını App Store’da yayınlayacak

8

Netflix, bu haftanın ortasında ilk oyun içeriklerini Android için yayınlamıştı. Android kullanıcılarının abonelik sistemi ile erişim sağladığı bu yeni hizmet için iOS kullanıcıları ise bir süre daha beklemek durumunda olacak. Netflix’in iOS platformunda ne zaman bu hizmeti sunacağı merak edilen bir konuyken, oyunların App Store’da yayınlanacağı dile getirildi. Bu farklılığın söz konusu olma sebebi ise App Store’un belirlediği politikalardır. Netflix, bir medya servisi olduğu için oyun içeriklerini ayrı uygulamalar olarak yayınlanması gerekiyor. iOS’taki oyunlar, App Store’da açılan Netflix Games adındaki geliştirici hesap üzerinden yayınlanacak. 

Apple ve Netflix yıllardır ortak bir şekilde çalışmalarına devam eden iki şirkettir. Bu sebeple ilerleyen aylar içerisinde Netflix oyunlarının iOS’ta nasıl bir deneyim sunacağı ise merak ediliyor. Oyunların ayrı birer uygulama olarak sunulacak olması oyunculara biraz zahmete sokabilir. 

Türkiye’de de sunulmuştu

Şu an için henüz birkaç günlük olan bu servis, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yayınlanmış ve oyuncuları da sevindirmişti. Netflix Games’in belki de en güzel özelliği ise, herhangi bir ek ücret ödeme gerektirmemesidir. Eğer bir Netflix aboneliğiniz bulunuyorsa ek ücret ödemeden Netflix Games’teki oyunların tamamını oynayabilirsiniz. Şu an için yeni bir servis ile karşı karşıya olunduğu için pek de zengin içerikler olduğunu söylemek mümkün değildir. Fakat Stranger Things 4 gibi yeni sezonların yayınlanmasıyla Netflix’te de daha fazla oyun sunulabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir