Netflix geçtiğimiz aylarda aboneleri için ücretsiz oyunlar geliştireceğini duyurmuştu. Şimdi ise ilk VR oyun resmen tanıtıldı.

Netflix sürpriz bir şekilde oyun dünyasına giriş yapacağını duyurdu. Mevcut açıklamanın ardından şirketin nasıl bir planlama içerisinde olduğu bilinmezken, geçtiğimiz dönemlerde ilk oyun için resmi bir tanıtım gerçekleştirildi. Tanıtım sonrasında beklenen ilgiyi çok fazla göremeyen Netflix yeni VR oyunu için tanıtım gerçekleştirdi. Etkinlikte Netflix, Eden Unearthed isimli oyununu resmen tanıttı. Tanıtımı yapılan yeni oyun ile birlikte Netflix özellikle VR oyunları sevenler için iyi bir alternatifi de piyasaya sürmüş oldu.

Eden Unearthed VR neler sunuyor?

Eden Unearthed, aslında Netflix’te 2021 yılının Mayıs ayı itibariyle yayınladığı Eden dizisine dayanıyor. Eden, insanların dünyadan kaybolmasının ardından bin yıl sonra yaşayan iki robotun hikayesini ekranlara taşıyor. Robotların bir gün uyuyan bir gerçek bir insan bulmasıyla başlayan hikaye Eden Unearthed’de de işleniyor. Geniş bir oyun evreninde heyecan dolu bir aksiyon yaşayabilecek olan oyuncular araçlar, silahlar ve gizemli evrenlerde masalsı bir serüvene girecek. Eden Unearthed,  App Lab tarafından geliştirildi. Oculus ve Quest ile oynanabilen oyunda oyunun neler sunacağı tam olarak bilinmiyor. Önümüzdeki günlerde pek çok kullanıcı tarafından test edilmeye başlanacak oyun, böylece daha iyi bir şekilde incelenebilecek.

Eden Unearthed tamamen ücretsiz bir şekilde Oculus internet sitesi üzerinde yayınlanmış durumda. 182.7 MB büyüklüğündeki oyun; Quest, Quest 2 ve Oculus Touch’ı destekliyor. Oyun listelemede 2022 Nisan ayı itibariyle piyasada olacağı belirtilmiş olsa da oynamak isteyenler tarafından indirilerek oynanabiliyor. Bu nedenle de çıkış tarihi ile belirtilmek istenenin ne olduğu, şu an için tam olarak bilinmiyor. Önümüzdeki günlerde oyun için daha detaylı bilgilerin paylaşılması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir