Netflix, reklam abonelik türünü kullanan kullanızılarını tek oturuşta tüm sezonu izlemeye teşvik etmek amacı ile yeni bir özelliğe adım attı. Bu özelliğe göre belirli sayıda bölüm izledikten sonra tamamen reklamsız izlenebilecek.

Yeni bir blog gönderisinde Netflix önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren reklamlı plan kullanıcılarına ardı ardına üç bölüm izledikten sonra reklamsız deneyim sunacağını belirtti. Netflix’in durumu göz önüne alındığında bu mantıklı hamle olabilir çünkü şirket 2022 yılı üçüncü çeyrek raporunda büyümesini kısmen tek oturuşta bitirilen yayın modeline bağlanmıştı.

Reklam abonelik sayısında artış var

Reklam abonelik sayısında artış var

Daha da ilginci ise Netflix son yaptığı açıklama ile reklam destekli aboneliği tercih eden 15 milyon kullanıcı olduğunu söylemişti. Bu rakam, Mayıs 2023’te paylaştıkları 5 milyona kıyas ile önemli bir artış olduğu görünüyor.

Bu haberden bir hafta kadar önce ise Netflix yayınladığı üçüncü çeyrek raporunda şifre paylaşımının iptali sonrasında 8,8 milyon yeni kullanıcıyı Netflix’e kazandıklarını söylemişti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir