Netflix, artan maliyetler karşısında zor bir kararla karşı karşıya kaldı. Şirket, ilk aşamada 3 farklı ülkede hizmet ücretlerini artırmaya karar verdi. Giriş paketi ve Ultra HD Premium paketi gibi, sırasıyla 1 ve 4 cihaza izin veren paketlerin fiyatları artırıldı.

Ekonomik koşulların gelişmesiyle birlikte, Netflix’in fiyatlarını yükseltmek zorunda olduğunu duyurduğu biliniyordu. Ancak, Hollywood’da yaşanan grev nedeniyle bu plan bir süre askıya alınmıştı. Grevin geçici olarak sona ermesiyle birlikte, şirketin zam planları da yeniden gündeme geldi.

Netflix zamlı fiyatları açıklandı
Netflix zamlı fiyatları açıklandı
Netflix zamlı fiyatları açıklandı

Netflix zamları yakın zamanda geliyor

Netflix, ilk aşamada ABD, İngiltere ve Fransa’da hizmet ücretlerinde artışa gidiyor. Ancak, şirketin özel planları ve Standart planı şu anda zamlardan etkilenmeyecek. Giriş planı, sadece 1 cihaza izin veren kullanıcılar için ABD’de 11.99 dolar, Avrupa’da ise 10.99 Euro olarak belirlendi. Ultra HD Premium planı ise 4 cihaza izin veren kullanıcılar için ABD’de 22.99 dolar, Avrupa’da ise 19.99 Euro olacak. Reklamlı paket 6.99 dolar veya 5.99 Euro olarak kalırken, Premium paket ise 15.49 dolar veya 13.49 Euro olarak devam edecek.

Eylül ayının başlarında, ülkemizde Netflix’in paket ücretlerine bir zam yapılmıştı. Şimdi, son gelişmelere göre, aylık 100 TL olan Giriş paketi ve aylık 200 TL olan Premium paketin zam görmesi muhtemel. Ülkemizde henüz reklamlı paket sunulmuyor, ancak pilot ülkelerde yeni aboneliklerin yüzde 30’unun reklamlı paketi tercih ettiği belirtiliyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir