Yapay zekanın geldiği nokta itibariyle Film ve TV oyuncuları yapay zeka ve ücretler konusundaki rahatsızlıklarında dolayı grev yapıyor. Diğer yandan Netflix ise kısa süre önce yüksek bir maaş teklifi ile yapay zeka uzmanı aradığının duyurusunu yaptı. Netflix’in çalışanların yapay zeka hakkında korkuları artmışken, yapay zeka uzmanı arayışında olması ise insanların tepkisini çekti. Şirket, video içerik platformunun her alanına yapay zekayı entegre etmeye kararlı görünüyor.

Netflix, makine öğrenim platformu için “Ürün Müdürü” arıyor

Netflix, yakın zamanda video yayın platformu hizmetinin Makine Öğrenimi Platformu için bir Ürün Müdürü aradıklarına dair bir iş ilanı yayınladı. Ünlü yayın akış platformu hem çalışanları hem de müşterilerine sunduğu deneyimi iyileştirmek için makine öğrenimi ve yapay zekayı tam verimle kullanabilecek bir çalışan arıyor. Şirket iş ilanında “Makine Öğrenimi Platformumuzun kaldıracını artırmak” için eklenen yeni bir iş rolü olduğunu söylüyor.

Netflix

Netflix yapay zekayı platformun tamamına entegre edecek

Netflix yapay zeka kullanım amacını “harika içerikler satın almamıza ve oluşturmamıza yardımcı olmak, kişiselleştirme yoluyla üyelerin kendileri için doğru içeriği seçmelerine yardımcı olmak, ödeme işlemlerimizi ve diğer gelir odaklı girişimlerimizi optimize etmek” olarak açıklıyor. Netflix, yapay zekayı platformun tamamının ayrılmaz bir parçası olması için çalışıyor.

Makine Öğrenimi Platformu için bir Ürün Müdürünün ne kadar önemli bir rol olduğu sunulan maaştan anlaşılabiliyor. Netflix bu alanda işini iyi yapacak biri için yılda en az 300.000 dolar (8 milyon TL), en fazla 900.000 dolar ( 24 milyon TL) ödemeyi planlıyor. Netflix bu yeni rol ile platforma yapay zeka destekli yeni özellikler getirebilecek ve çalışanlarına makine öğreniminden en iyi şekilde nasıl yararlanacağını içeren bir eğitim başlatabilecek.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir