Dijital platform denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan Netflix, mobil oyun kütüphanesini genişletmek için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Şirketin orijinal yapımlarını mobil oyunlara dönüştürme hedefinde olduğu görülüyor. Bunlara örnek olarak da Squid Game ve Wednesday gibi popüler dizilere odaklanıldığı görülüyor.

Netflix, orijinal yapımlarını mobil oyunlara dönüştürecek.

Netflix, oyun pazarında hız kazanıyor

Netflix, mobil oyun pazarında gün geçtikçe artan bir varlık haline geliyor. Şu an itibariyle, Netflix’in mobil uygulamaları, kullanıcıları çeşitli oyunları indirip oynamaya yönlendirmeye devam ediyor. Fakat ilerleyen günlerde Netflix oyunlarının diğer cihazlardan da oynanması için çalışmalar yapılıyor. Bunların arasında akıllı televizyonlar ve bilgisayarlar üzerinden de oynanabilmesi bekleniyor. Şirket, bu alana olan ilgisini göstermek için iOS cihazlar için özel bir oyun kumandası çalışmalarını bitirip kullanıcılarına sundu.

Netflix oyunlarını oynamak için ekstra bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Yalnızca tek gereken şey bir Netflix aboneliğinizin olmasıdır. Gelecekte bu durumun değişip değişmeyeceği belirsizliğini koruyor. Ancak şirketin ana stratejisi popüler yapımlarını oyunlara dönüştürmek olarak öne çıkarken ayrıca bu şekilde oyun ilgisini canlı tutmak üzerine kurulu bir strateji izledikleri görülmektedir.

Şu an için Netflix, 70’ten fazla oyun sunuyor ve bu sayının 2023 sonuna kadar artması bekleniyor. Şirket ayrıca Solitaire gibi klasik oyunların lisanslarını alarak bu tür oyunları da platformunda sunmaya devam edecek.

Netflix, mobil oyun pazarına sadece iki yıl önce giriş yaptı, ancak kısa sürede bağımsız bir oyun yayıncısı olarak dikkat çekti. Popüler yapımlarını başarılı bir şekilde oyunlaştırabilme yeteneği, Netflix’i oyun dünyasında daha fazla etkili kılıyor. Netflix, mobil oyun pazarındaki varlığını daha da güçlendirmeye odaklanmış durumda.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir