Netflix ve Güney Koreli internet servis sağlayıcı SK Broadband, Squid Game dizisinin neden olduğu ağ maliyetleri konusunda uzun süredir süren hukuki savaşlarını sonlandırdı ve bu iki şirket, Netflix’in SK Broadband’ın IPTV ve SK Telecom’un hizmet planlarına dahil edilmesi gibi yeni işbirliği fırsatlarını da duyurdu.

Netflix
Netflix

Squid Game’in faturası

Squid Game, bilindiği üzere Netflix’in en popüler dizisi olarak tarihe geçti. Dünya çapında 142 milyon haneye ulaşan bu dizi, Güney Kore’de de oldukça büyük bir ilgi gördü. Ancak, dizinin yaratmış olduğu yoğun internet trafiği, Netflix ve SK Broadband arasında bir anlaşmazlığa sebep verdi.

SK Broadband, Netflix’in ağ kullanım maliyetlerine katkıda bulunmasını talep etti. Güney Kore mahkemesi de Netflix’i haklı buldu ve şirkete ağ altyapısını güçlendirmesi için emir verdi. SK Broadband ise, Squid Game’in kendilerine 27,2 milyar Kore wonu (yaklaşık 23 milyon dolar) ekstra masraf getirdiğini iddia etti.

Netflix ve SK Broadband, bu hafta yaptıkları ortak açıklamayla, davalarını geri çektiklerini ve ortak olmaya karar verdiklerini duyurdu. Buna göre, Netflix’in içerikleri SK Broadband’ın IPTV platformu B tv’de ve SK Telecom’un mobil hizmet planlarında yer alacak. Ayrıca, iki şirket, SK Telecom ve SK Broadband’ın geliştirdiği yapay zeka teknolojilerini Netflix’in eğlence deneyimini iyileştirmek için kullanmanın yollarını araştıracak.

Netflix APAC ortaklıklarından sorumlu başkan yardımcısı Tony Zameczkowski, bu ortaklığın “Netflix’in daha geniş bir Koreli izleyici kitlesi için eğlence deneyimlerini geliştirmesine olanak sağlayacağını” söyledi.

SK Telecom’un kurumsal stratejiden sorumlu başkan yardımcısı Choi Hwanseok ise, ortaklığın SK’nin “müşteri değerine öncelik verme” felsefesinin bir parçası olduğunu belirtti. Yönetici, “Bir yapay zeka şirketine dönüşmeye ve yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli şirketler ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir