Netflix Türk yapımları sadece ülkemizde değil, aynı zamanda dünyada da çok fazla ilgi görüyor. Netflix, Türkiye yapımlarının dünyadaki etkilerini gösteren bir araştırma sonucu paylaştı. Türkiye yapımlarının, Türkiye’ye olan ilgiyi arttırdığı görüldü.

netflix turk yapimlarinin dunyadaki etkisini gosteren arastirma sonucunu paylasti

Netflix’te Türkiye yapımları her geçen gün artmakla birlikte, Türk yapımlarına olan ilgi de bir o arttıyor. Netflix, Türk yapımlarının uluslararası alandaki somut yansımalarını bizlerle paylaştı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Kültürel Yakınlık Araştırması”nın sonuçları açıklandı. Yapılan araştırmada Türkiye yapımlarının, ülkemize olan ilgiyi büyük ölçüde arttırdığı tespit edildi.

netflix turk yapimlarinin dunyadaki etkisini gosteren arastirma sonucunu paylasti 1

Netflix Kültürel Yakınlık Araştırması Sonuçları Açıklandı

  • Türk dizileri ve filmleri izleyen kişilerin Türkiye’yi turist olarak ziyaret etme isteğinin, izlemeyenlere göre 2,6 oranında arttığı belirtildi.
  • Netflix’teki Türk yapımlarını izleyen kişilerin, Türkçe’yi izlemeyenlere göre 4,6 kat daha fazla olduğu belirtildi.
  • Türkçe’ye olan ilginin en fazla arttığı ülke ABD.
  • Türk yapımlarını izleyenlerin, izlemeyenlere göre Türk mutfağına olan ilgisinin yüzde 29 daha fazla olduğu belirtildi.
  • Türk yapımlarını izleyen kişilerin, izlemeyenlere göre Türk insanı ile iş yapma ve iletişime geçme oranı yüzde 27 daha fazla olduğu belritildi.
  • Türk yapımı izleyen kişilerin Türk yönetmenlerine ilgisi 4,6 artarken, oyuncular ilgileri ise 4,9 kat arttığı belirtildi. Bununla birlikte Türk oyuncuları sosyal medyadan takip etme isteği ise 5,2 kat arttı.
  • Türk mutfağına ilgi yüzde 29 daha arttı.
  • Türk tarihine ilgi yüzde 27 arttı.

Netflix Türkiye yapımları çok revaçta

netflix turk yapimlarinin dunyadaki etkisini gosteren arastirma sonucunu paylasti

Son zamanlarda Netflix’te yer alan Türk yapımları oldukça popüler bir hale geldi. Popüler olan yapımların başında Zeytin Ağacı ve Yakamoz S-245 yer alıyor. İki yapım sırasıyla 45 ve 35 ülkede “Top 10” listesine girmeyi başardı. “Sen Yaşamaya Bak” filmi ise 76 ülkede “Top 10” listesinde yer aldı. Yapılan araştırmaya ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Brezilya, İspanya, Şili ve Suudi Arabistan katıldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir