Netflix, temel plan paketinin ötesine geçerek içerik ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik yeniliklerini ilk olarak Birleşik Krallık ve Kanada’da sunmaya hazırlanıyor.

Netflix , şirketin son kazanç raporu toplantısında bildirdiği gibi uygun fiyat avantajı sağlayan temel planını kademeli olarak kaldırma kararı alarak önemli bir değişikliğe gidiyor. Netflix, bu adımla şirketin ekonomik değişikliklere uyum sağlama çabasını amaçlıyor. Şirket, daha uygun fiyatlı planları kısıtlayarak bu yolda artık ciddi adımlar atıyor. 

Yurt dışında, 11.99 dolar fiyatı olan temel paket, ülkemizde 119,99 Türk lirası fiyatına sahip. Reklamsız  ve internetsiz izleme deneyimiyle birçok kullanıcı için vazgeçilmez bir platform olan Netflix, içerik tüketiminin evrildiği  bu dönemde kendini güncelleme yoluna girdi.  Geçtiğimiz yazdan itibaren yeni ya da geri dönen kullanıcıları kapsamayan bu plan, mevcut aboneler tarafından hala kullanılabiliyor. Ancak, bu planın bitmesi için geri sayım başladı. İlk olarak Birleşik Krallık ve Kanada’da kaldırılacak.

Netflix
Netflix

Netflix, Kullanıcılarından Kesenin Ağzını Açmasını İstiyor

Bu değişikliğin nedeni, Netflix’in politikasındaki geniş bir trendin parçası. Şirketin amacının artan popülerliği reklam destekli içeriklere çevirmek olduğu anlaşılıyor. 

Aboneler için bunun anlamı seçeneklerin daralması oluyor. Temel plan kalktığı zaman, reklamsız deneyim yalnızca Standart ve Premium seviyelerinde sunulacak. Aylık 15.49 dolara ve ülkemizde ise 176.99 Türk Lirasına sunulan Standart plan, tam HD yayını ve aynı anda iki farklı cihazda destek sunuyor. Aylık 22.99 dolara/299.99 Türk Lirasına sunulan Premium seviyesi ise Ultra HD, altı farklı cihazda yayın ve ek üye seçenekleriyle daha fazlasının vaadini sunuyor.Bazı kullanıcılar için bu politika, seçeneklerin azalması anlamına gelebilir. Ancak bu, Netflix’in uygulamak istediği stratejik bir hamle. Şirket, sadece abonelik modelleriyle değil, aynı zamanda heyecan verici içeriklerle de yatırım yapıyor. Heyecanla beklenen Squid Game’in 2. sezonu 2024’te yayınlanacak ve Netflix, 2025’te WWE Raw’ın (ABD’de canlı olarak yayınlanan profesyonel güreş televizyon programı) özel yayın haklarını elde etti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir