Çevrimiçi dizi ve film platformlarının pazar paylarına yönelik yeni bir araştırma yapıldı. Sonuçlara göre Netflix hala zirvede olsa da rakiplerinin baskısını çok daha fazla hissediyor.

Dijital dizi ve film platformlarında Netflix, uzun zamandan beri pazarda büyük bir paya sahip. Ancak son dönemlerde farklı rakiplerin piyasaya giriş yapması ve farklı pazarlarda yer almaya başlaması Netflix için işleri zorlaştırmaya başladı. Yapılan yeni bir araştırmada Netflix’in zirvedeki yerini koruduğu görüldü. Ancak sektördeki rekabet Netflix’i oldukça zorluyor. Zira Disney+ ve Apple TV+ servislerindeki yükselen grafik, HBO Max’in daha da güçlenmesi ve Amazon Prime Video ile yapılan hamle Netflix’in rekabette güç kaybetmesine neden oldu.

iOS için Netflix indir

Android için Netflix indir

İşte Netflix’in son durumu

netflix her ev icin ayri para alacak

Justwatch tarafından yapılan yeni araştırma, 2021 yılının Ocak ile Eylül aylarını kapsıyor. Raporda görüleceği üzere Netflix şu anda yüzde 27,3’lük pay ile zirvede. Ancak hemen arkasından yüzde 24,3’lük paya sahip Amazon Prime Video geliyor. Ardından ise yüzde 18,2 ile Disney+, yüzde 7 ile HBO Max ve yüzde 6,2 ile Apple TV+ var.

Android için HBO Max indir

iOS için HBO Max indir

netflix sektordeki payini kaybediyor iste en cok izlenen platformlar

İlgili dönemde Apple TV+ yüzde 29 oranında pazar payını arttırmış durumda. Netflix ile birlikte Amazon Prime da rakiplerin güçlenmesiyle pazar paylarında kayıplar yaşadı.

iOS için Disney+ indir

Android için Disney+ indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir