Bir analist tarafından ortaya sunulan bir bilgiye teknoloji ve yazılım devi Microsoft’un popüler dijital platform olan Netflix’i satın almanın peşinde olduğu iddia edildi. Henüz bir süre önce Netflix’in reklam içerikli bir kullanım modeli sunacağı ortaya çıkmıştı. Bu yenilik için ise şirketin Microsoft ile işbirliği yaptığı ortaya çıkmıştı. Ancak bu anlaşmanın sadece bir işbirliği ile kalmayacağı ve Microsoft’un bir satın alma hamlesi gerçekleştirebileceği gündeme geldi. Son zamanlarda yaşadığı kullanıcı kaybı ile beraber maddi problemler yaşayan Netflix, 2011 yılından beri ilk defa toplam kullanıcı sayısında düşüş yaşamış ve önümüzdeki aylar içinde abone düşüşü beklendiği açıklanmıştı.

Netflix, Microsoft tarafından alınabilir

netflix microsofta satilabilir

Yayın platformları arasında sunduğu içerik ve fiyatlandırma ile Pazarda lider konumda olmaya devam eden Netflix, son zamanlarda kullanıcı kaybı yaşamaya ve bununla beraber maddi sıkıntılar yaşamaya başladı. Artan rekabet Netflix’e bazı problemler çıkartırken, şimdi ise şirketin yeni bir proje üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor. İlk etapta reklamlı ancak uygun fiyatlı paketler ile kullanıcı sayısını tekrardan yükseltmeyi hedefleyen Netflix, bunun için Microsoft ile çalışmaya başladı.

Needham’dan kıdemli analist olan Laura Martin, Netflix’in Microsoft ile iyi ilişkiler kurarak ilerleyen dönemlerde bir satın alım gerçekleştirebileceği iddia ediliyor. Yasal ve finansal sebepler ile beraber Netflix’in 100 milyar dolardan aşağıya satın alınamayacağını ifade ediyor. Bu noktada böyle bir satın alma gücünün Microsoft’ta fazlaca olduğu ise biliniyor. Gelişmeler ile beraber ne gibi hamleler olacak göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir