Netflix kullanıcılarının yarısından fazlasının anime izlediği ve bu türe olan ilginin her geçen gün arttığı söyleniyor.

İnternette bulamadığımız neredeyse hiçbir şey yok. Ancak internetin hızı kilobayt seviyesindeyken en sevdiğimiz dizi ve filmleri kendimize bir DVD kütüphanesi oluşturarak izliyorduk. Bu nedenle Netflix ve benzeri platformlar ülkemize gelene kadar anime ve benzeri türler izlemek oldukça zordu. İnsanların istedikleri içeriklere kolayca ulaşabildiği günümüzde, elbette gerçekte ne kadar hayranı olduğu da ortaya çıktı.

Netflix kullanıcılarının yarısından fazlası anime izliyor

Netflix, 2021’de 40 yeni anime başlığı yayınlıyor. Tabi bu konunun Anime Haber Ağı’nın aktardığına göre Japonya’da yapılan çizgi romanlarla sınırlı olmadığını belirtmekte fayda var. Yani Batı’da yaratılan ve yayınlanan içerikler de anime kategorisine giriyor. Dolayısıyla Netflix’in açıkladığı izlenme ve sayfa görüntüleme verileri hepsini kapsıyor.

Netflix Türkiye ‘Geleceğin Ekranı’ projesinin zirvesini gerçekleştirdi

Genel oranlara bakacak olursak Netflix, Japonya’daki kullanıcılarının yüzde 90’ının bu tür anime içeriklerini izlediğini ve yeni içerik eklemek için çok talepte bulunduğunu söylüyor. Hatta en çok izlenen ilk 10 içerik listesi olan Japonya’da Top10’a baktığımızda animenin sürekli orada olduğunu görüyoruz.

Tabii ki Türkiye’de bu gösterge hala dünya ortalamasının altında. Ancak dünyada genel bir eğilim olduğu ve gösterim sayısının arttığı söylenebilir. Netflix şefi Kohei Obara, katıldığı AnimeJapan 2022 etkinliğinde konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Dünya çapında animeye olan ilgi arttı ve üyelerimizin yarısından fazlası geçen yıl dünya çapında animeye bağlandı. Listemizi çeşitlendirmekten hayranların favorilerini geri getirmeye kadar, Netflix’teki bu yeni anime bölümüyle üyelerimizin hem Japonya’da hem de dünyanın her yerinde anime keşfini ve sevgisini artırmaya devam edin.

Peki siz Anime izlemeyi seviyor musunuz? Bu zamana kadar en beğendiğiniz Animeler hangileriydi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir