Netflix televizyonlar ve web tarayıcıları için bulut tabanlı oyun akışı özelliğini açtı.

Netflix, bulut tabanlı oyunlarının ilk genel beta testlerine başlamaya hazırlanıyor. Pazartesi gününden itibaren belirli Netflix aboneleri, Kanada ve İngiltere’de seçilmiş televizyonlarda, bağlı TV cihazlarında ve Netflix.com web sitesi üzerinden akış yoluyla oynanan Netflix oyunlarını deneme fırsatına sahip olacak.

Netflix Oyunlar Başkan Yardımcısı Mike Verdu, bunun kısıtlı bir beta testi olduğunu söyledi. Bu yüzden Kanda ve İngiltere’deki abonelerin de hemen erişim imkanı bulunmuyor. Netflix oyun dünyasına küçük bir adım atmış olsa da, potansiyeli olan oyun hedeflerine sahip.

Netflix oyun seçeneğini ilk defa 2021 yılının Kasım ayında aboneleri için ücretsiz olarak sunmuştu. Oyunlara yalnızca iOS ve Android üzerinden erişilebiliyordu. Oyun özelliği bulut akışı üzerinden TV ve Web tarayıcıları için de sunuldu. Aboneler bu sayede Netflix oyunlarını daha fazla yerde oynama imkanına sahip olacak.

Oyunlar TV’de oynanırken akıllı telefonlar aracılığı ile kontrol edilecek

Netflix, Kanada ve İngiltere'de oyun yayın testlerine başladı

Oyunlar TV üzerinde oynanırken akıllı telefon aracılığı ile kontrol edilecek. Android telefonlar, Netflix uygulaması üzerinden oyun kumandasına erişebilecek. iOS işletim sistemli telefonların ise kumanda için özel bir uygulama indirmesi gerekecek.

Netflixte şimdilik iki oyun yer alıyor. Night Scool Studio’bub yaptığı Oxenfree ve Verdu’nun bir “taş madenciliği arcade oyunu” olarak nitelendirdiği, yeni adıyla Molehew’s Mining Adventure.

Netflix oyunlarını destekleyen cihazlar:

  • Amazon Fire TV akış medya oynatıcıları
  • LG TV’ler
  • Chromecast with Google TV
  • Roku cihazları ve TV’ler
  • Nvidia Shield TV
  • Samsung Akıllı TV’ler
  • Walmart Onn

Oyunlar zaman geçtikçe daha fazla cihazın erişimine açılacak.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir