Netflix, hesap paylaşımı için ücret alma planını hızlandırarak ABD’de hayata geçirdi. Netflix, Amerikalı müşterilerine hesabı paylaşmak istediklerinde hane dışı izleyiciler için ayda ekstra 8 dolar ödeme yapmaları gerektiğini duyurdu.

Hesabınıza Standart planla fazladan bir üye ve Premium planla iki üye ekleyebilirsiniz. Profilleri de ücretli olarak ekstra üye hesapları yapabilirsiniz.

Netflix

Netflix’in hesap paylaşımı ilk olarak Latin Amerika’da bir deneme programında sunulmuş, daha sonra ise Şubat ayında Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya ülkelerinde kullanıcıya sunulmuştu. İçerikleri evinizin dışında izleme imkanınız var ancak, aynı Wi-Fi ağındaki cihazları manuel olarak arayarak ya da IO adreslerine, cihaz kimliklerine ve etkinliğe göre de otomatik olarak belirlemeniz gerekiyor. Netflix konumunuza tam erişim sağlayamadığını söylüyor fakat seyahat ediyorsanız ya da farklı bir bağlantı seçeneği kullanıyorsanız cihazı doğrulamanız gerekebilir.

Netflix, yeni ücretlendirme planından memnun

Netflix neden böyle bir ücretlendirme planı oluşturduğu hakkında konuştu. Şirket, yaşanan bazı son mali sıkıntılarını, kullanıcıların ücretsiz hizmet almak için şifreleri ödünç almaları olduğunu söyledi. Netflix’in bu ücretlendirme adımı müşterilerini Amazon ya da Disney gibi rakiplere kaptırma riski taşısa da kullanıcıların bir kısmını da ödeme yapan müşterilere dönüşmesini sağlayacak.

Yeni uygulama, yurtta kalıp aile Netflix hesabını kullanan öğrenciler için zorluk çıkarabilir. Ayda 8 dolar hizmet için yüksek bir fiyat olmasa bile Netflix hesabını kapatan bir çok müşteri olabilir. Uygulamaya yönelik eleştiriler olsa da şirket bu kararından dönecek gibi görünmüyor. Şirket, Şubat ayı tanıtımından gelen sonuçlardan memnun olduğunu söyledi ve ücretli paylaşım uygulamasının kalıcı olacağını belirtti.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir