Popüler dijital platform olan Netflix, şifre paylaşımının önüne geçmek için yeni özellikler getirmeye hazırlanıyor. Şirket ücretli profiller sonrasında yeni bir çözüme yönelik testlere başladığı gözüküyor. Buna göre Netflix’de artık hesaba farklı bir konumdan erişilmesi durumunda ek ücretler alınmaya başlanacak. Netflix henüz geçtiğimiz haftalarda kullanıcıların hesap paylaşımını engellemek adına yeni önlemler üzerinde çalışmalara başlamıştı. Yeni çözüme göre şirket, her bir üyeliğe eklenen yeni bir profil için ücret alınacağı ortaya çıkmıştı. Ancak Netflix’in bu çözümle sınırlı kalmayacağı ve yeni önlemler üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü ortaya çıktı.

iOS için Netflix indir
Android için Netflix indir

Netflix, farklı konumda ek ücretler alacak

68

Guatemala, El Salvador, Dominik ve Arjantin’de başlatılan yeni testler ile Netflix’in bir diğer şifre paylaşım önlemi de belli oldu. Buna göre kullanıcılar, Netflix hesaplarına kendi ev konumları dışında bir konumdan giriş yapmaya çalıştıkları zaman ekstra ücret ödemek zorunda olacak. Bloomberg kaynağına göre Netflix hesabına farklı bir konumdan giriş yapılmak istendiğinde kullanıcılar 2.99 dolar ödeyerek ek ev satın almak durumunda kalacaklar. Netflix’in yeni ev satın alma özelliği ise iki haftadan uzun süredir hesabınıza farklı bir evden kullanılması durumunda ücret karşınıza çıkacak.

Mobil tarafta ise bir sınırlama olmayacak. Netflix’i telefon, tablet ve dizüstü bilgisayar cihazlarda kullanmanız durumunda konuma göre ekstra ev ücreti ödemek durumunda olmayacaksınız. Diğer yandan tatil zamanlarında Netflix’e TV üzerinden bağlanmak istediğiniz de yine ek ücret ödemeyeceksiniz. Netflix’in başka konum tespiti ise IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap etkinliği gibi bilgiler ile gerçekleşecek. Netflix’e farklı bir konumdan giriş yaptığınızı GPS gibi konum servisinden öğrenmeyecek. Ayrıca Netflix kullanırken VPN gibi uygulamalarda kullananlar için yine ücret engeli problemi ortaya çıkabilir. Netflix abone kaybı sonrasında bu tarz önlemleri arttırmaya devam ettiğini görüyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir