Netflix, canlı spor yayını için yeni çalışmalar yapmaya başladı. Gelen açıklamalar doğrultusunda Netflix, Formula 1 pilotları ve profesyonel golfcülerin bir araya geleceği bir golf turnuvası düzenleyerek canlı yayında izleyiciler ile paylaşmayı planlıyor.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, F1 sürücüleri ve profesyonel golf oyuncularının bir araya geleceği ünlü bir golf turnuvası olan ilk spor etkinliğini canlı yayınlamak için görüşmelerde bulundu. F1 sürücüleri ve profesyonel golf oyuncularını takip eden Netflix belgeselleri olan Drive to Survive ve Full Swing’den kişilerin yer alacağı da söyleniyor. Wall Street Journal’a göre Netflix’in yaptığı görüşmeler henüz ön hazırlık aşamasında.

Netflix canlı yayın etkinliğini uzun zamandır planlıyordu

Netflix golf turnuvasıyla ilk canlı spor yayınını gerçekleştirecek

Gerçekleşecek olan bu ünlü golf etkinliği, Netflix’in bir format belirlemesi ve gelecekte gerçekleşecek canlı spor etkinliklerinde oluşma ihtimali olan sorunların çözülmesi için yararlı olacak. Netflix için golf etkinliği bir test niteliği taşıyacak.

Netflix, Rick Shiels ve Bob Does Sports gibi golf içeriği üreten YouTube kanallarının popülerliğini göz önüne alarak bu kararı verdiğini düşünülüyor. Bu tarz kanallarda Max Homa gibi üst düzey profesyoneller tur oynuyor ve ortalama oyuncularla rekabet ediyor. F1 pilotlarının ve oyuncularının yarıştığı ve bir yandan eğlendiği bir format, normalde golf ile ilgilenmeyen izleyicilerin bile dikkatini çekebilir.

Şirket bir yıldan fazla bir süredir canlı spor yayınları hakkında araştırma yapıyordu. Netflix, önceki zamanlarda Formula 1 yarışlarının ABD’de canlı yayın hakları için teklifte bulunmuş ancak ESPN’e karşı kaybetmişti. İlerleyen zamanlarda şirketin canlı yayın ile ilgili daha fazla içerik üretmeye başlayacağı düşünülüyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir