Netflix Games, bugün çıkan söylentilere göre TV’lere gelebilir. Üstelik kontrolcü olarak iPhone kullanılacağı güçlü iddialar arasında yer aldı.

Netflix, son dönemde Disney+, Amazon Prime Video gibi çok fazla yeni platformun yayına geçmesiyle müşteri kaybetmişti. Rakiplerine müşterilerini kaptıran Netflix, talihini yeni kapılar açarak arıyor. Sızan haberlere göre Netflix Games, TV’ye gelecek. Kontrolcü olarak ise iPhone cihazları kullanılacağı iddia ediliyor.

Netflix Games, TV’ye geliyor: Kontrolcüsü de iPhone olacak!
Netflix Games Akıllı Televizyonlara Geliyor

Netflix Games, TV’ye geliyor

Bugün ortaya konulan raporlara göre Netflix Games, akıllı televizyonlara gelecek. Şirket bir süredir oyuncuların, iPhone’larını bir kontrolcü olarak kullanabileceği bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik sayesinde iPhone kullanıcıları, Netflix Games’i akıllı televizyonlarından kontrol edebilecek.

Netflix Games, bir oyun kütüphanesidir. Fakat şirket, 2021 senesinde bu oyun kütüphanesini hiçbir özel  etkinlik düzenlemeden sessizce yayına başlattı. Netflix Games, halihazırda pek çok farklı türde oyun bulundurmaktadır. Yeni gelen TV entegre özelliğinden sonra ise yeni oyunların sayısının kat kat artacağı düşünülüyor. 

Netflix Games’in Kontrolcüsü İphone Olacak 

Netflix son paylaşılan raporlara göre, Netflix uygulamasındaki kodlar, Netflix Games’in yakında TV’lere gelmesi için çalışmaların sürdürüldüğüne işaret ediyor. Hatta bu raporlarda dikkatleri çeken başka bir detay var. Bu detay ise iPhone cihazlarının kullanıcı işlevi kazanması yönündedir. Bunun için ayrı bir çalışma yapıldığı ve bu kodların uygulamada görüldüğü belirtiliyor.

iPhone İlk Defa Kontrolcü Cihaz Olmayacak

iPhone cihazlarının kontrolcü olarak kullanılması yeni bir konsept değildir. Hatta Apple, Apple TV’deki belirli oyunlar için Apple Remote ile basit bir kontrolcüye sahip olmanızı sağlamaktadır. Fakat Netflix’in bu yeni özelliğinin tam olarak nasıl işleyeceği şimdilik belirsizdir. 

Neden iPhone cihazlarına yönelik bir çalışma yapıldığı bilinmiyor.Fakat telefonlarında PUBG veya FIFA benzeri oyun oynayan kişiler için bazı kolaylıklar bulunmaktadır. Üstelik kullanıcılar dokunmatik ekran üzerindeki kontrolcülerin nasıl olacağına dair şimdiden tahmin yürütebiliyorlar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir