Dijital platformların lideri Netflix, yaklaşık 25 yıldır devam eden DVD kiralama hizmetine son verme kararı aldı. İlk olarak 1998 yılında abonelik hizmetine dayalı DVD kiralama platformu olarak hayatına başlayan Netflix, yıllar sonra sonunda bu hizmetine son vermeye karar verdi.

Netflix DVD Kiralama Hizmeti

Netflix, DVD kiralama hizmeti ile 2000’lerin başında milyonlarca aboneye ulaşmıştı. Aboneler, online olarak filmleri ve TV şovlarını kiralayabilir ve posta yoluyla DVD’leri alabilirlerdi. Netflix, ilk olarak DVD’leri posta yoluyla müşterilerine göndermeye başladı ve sonrasında çevrim içi bir hizmet haline geldi. Fakat teknolojinin ilerlemesi ile birlikte, artık insanların çoğu DVD kiralamayı bıraktı ve Netflix, DVD hizmetini sonlandırmaya karar verdi.

Netflix, DVD Kiralama Hizmetine Veda Ediyor
Netflix, DVD Kiralama Hizmetine Veda Ediyor

Neden DVD Hizmetine Son Veriliyor?

DVD kiralama hizmetinin sonlandırılması kararı, artan DVD ulaştırma maliyetleri ve abone sayısının hızla düşmesi sebebiyle alındı. Netflix, son yıllarda abonelerine filmleri ve TV şovlarını akıllı telefonlar, tabletler ve akıllı televizyonlar gibi dijital cihazlar üzerinden sunuyor. Bu dijital platformda, kullanıcılar seçtikleri filmleri ve TV şovlarını anında izleyebiliyorlar. Bu nedenle, DVD kiralama hizmetinin sonlandırılması Netflix’in doğru bir kararı olarak görülüyor.

Netflix’in Geleceği

Netflix, DVD kiralama hizmetinin sona ermesi ile birlikte tamamen dijital platforma yöneliyor. Firmanın internet üzerinden film ve dizilerin izlenebildiği dijital platform hizmeti, 2007 yılına kadar dayanıyor ve dünya çapında milyonlarca aboneye ulaştı. Netflix, gelecekte de dijital platformdaki hizmetlerini geliştirerek kullanıcıların beklentilerini karşılamaya devam edecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir