Disney Plus ve Amazon’un streaming platformlarına dahil olması, rekabeti arttırdı. Netflix, Disney Plus ve Prime rekabetinde son durum ne? İşte detaylar.

Netflix, piyasaya sunulduktan kısa bir süre sonra online akış servislerinin en popülerlerinden birisi haline geldi. Ancak rakiplerin pazardaki ağırlığını arttırması rekabetin çok daha çetin geçmesini sağladı. Böylece pazarın tek hakimi olmayan Netflix, rakiplerine karşı çok daha güçlü stratejiler takip etmek zorunda kaldı.  Gemius tarafından hazırlanan yeni rapor, platformlar arasındaki rekabeti ortaya çıkardı.

iOS için Disney+ indir

Android için Disney+ indir

Netflix pazar payını kaybediyor

2021 yılında Netflix pazarın yüzde 74’ünü elinde bulundururken Prime ancak yüzde 13’lük paya ulaşabilmişti. Güncellenen raporda ise dengelerin değiştiği görüldü. Netflix’in pazar payı yüzde 68’e gerilirken Disney payını yüzde 35’e, Prime is yüzde 17’ye yükseltti.

netflix disney plus ve prime rekabetinde son durum ne

Platformlar arasındaki kesişimlerde ise Netflix ve Disney Plus’ın yüzde 22 olması dikkatlerden kaçmadı.  Temmuz-Eylül 2022 dönemini kapsayan verilere göre total erişimde ziyaretçilerini en çok Netflix ile Prime’ı paylaşıyor. Tüm platformu kullananların oranı ise yüzde 7.  

netflix disney plus ve prime rekabetinde son durum ne 1

iOS için Netflix indir

Android için Netflix indir

iOS için Amazon Prime indir

Android için Amazon Prime indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir