Netflix tarafından yayınlanan raporda 200 bine yakın abone kaybı olduğu ortaya çıkmıştı. Şirket abone kaybı ile birlikte yeni planlarını da devreye alacağını duyurdu. Rapora göre reklamlı yeni Netflix planları önümüzdeki 2 yıl içinde aktif olacak ve daha ekonomik fiyatlar ile sunulacak. 

Uzun yıllardan beri dijital akış platformunun en popüler uygulamalarından birisi olan Netflix, sektörde artan rekabet nedeniyle abone kaybetmeye başladı. Yayınlanan son raporda şirketin 200 bin abone kaybı yaşadığı ortaya çıktı. Özellikle Türkiye gibi pek çok farklı pazarda yükselen abonelik fiyatları nedeniyle çoğu kullanıcı tarafından tercih edilmemeye başlayan Netflix, bu durumun telafi edilebilmesi adına özel seçenekler üzerinde çalışıyor. Buna göre Netflix’te reklamlı bir dönem başlayacak. Reklamların yayınlanması ile abonelik fiyatlarını düşürme imkanı bulacak olan Netflix kaybettiği aboneleri bu yol ile geri kazanmayı hedefliyor. 

Ocak’ta fiyatlar artmıştı

Şirket Ocak ayında ABD ve Kanada gibi en güçlü olduğu pazarlarda da fiyat artışına gitmişti. Ancak tüm bu artışlar abone kaybını beraberinde getirdi. Şirketin mevcut durumuna yönelik CEO Reed Hastings tarafından özel bir değerlendirme yapıldı. 3 aylık rapor paylaşımı yapan CEO Netflix’in daha ucuz reklamlar ile daha fazla kişiye hitap etmeye başlayacağını söyledi.

Hastings açıklamalarında, “Netflix’i takip edenler, reklamlara karşı olduğumu ve aboneliğin basitliğinin büyük bir hayranı olduğumu biliyorlar. Ama bunun hayranı olduğum kadar, tüketici seçiminin daha büyük bir hayranıyım. Daha düşük bir fiyata sahip olmak isteyen ve reklama toleranslı tüketicilerin istediklerini elde etmelerine izin vermek çok mantıklı görünüyor.” diyerek değişikliklere dair ilk mesajı verdi.

Netflix’in hamlesi, geçen çeyrekte 200 bin abone kaybından kaynaklanıyor gibi görünüyor. Şirket bu yılın ikinci çeyreği için 2 milyon küresel abone kaybı öngörüyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir