Apple’ın ilk karma gerçeklik başlığı Vision Pro için ön sipariş süreci 10 gün önce başladı. Netflix Ceo’su Peters’a göre, şu an için böyle bir uygulama hazırlamak gereksiz görünüyor. Peters, henüz Vision Pro sahibi abone yetersiz dedi. Analist Ming-Chi Kuo, şirketin ilk etapta 160 ila 180 bin başlık sattığını söylemişti. Ancak Apple’ın ilk karma gerçeklik başlığını satın alan kişiler, başlık ile Netflix izleyemeyeceklerini ifade etti.

Stratechery adlı siteye konuşan şirketin eş CEO’su Greg Peters, popüler içerik platformunun neden Vision Pro uygulaması hazırlamadığı konusunda konuşmasında yer verdi.

Bu şirketin asla Apple Vision Pro uygulaması hazırlamayacağı anlamına gelmiyor diyerek arada bir cevap verdi. Peters buna karşı olmadıklarını, ancak sürecin nasıl şekilleneceğini görmeyi planladıklarını söyledi.

Apple’ın ilk karma gerçeklik başlığı Vision Pro için ön sipariş süreci 10 gün önce başladı. Netflix Ceo'su Peters’a göre, şu an için böyle bir uygulama hazırlamak gereksiz görünüyor. Peters, henüz Vision Pro sahibi abone yetersiz dedi.

Netflix Kullanıcıları İçin Faydayı Ön Planda Tutuyor

Netflix’in Apple Vision Pro için uygulama hazırlamayan tek platform olmadığını ilgililerine hatırlatmak gerekiyor. YouTube ve Spotify platformları da şu an için Apple Vision Pro uygulaması hazırlamayan uygulamalar arasında yerini alıyor.

Apple’ın kendi çevrimiçi içerik platformu Apple TV+ ise Vision Pro’da sanal ekranın ötesine geçen bir deneyimi kullanıcılarına sunuyor. “Apple Immersive Video” adını taşımakta olan yeni bir format geliştiren şirketin uzamsal ses ile desteklenen 8K çözünürlüklü 180 derece 3D görüntü deneyimi yaşatmayı planlıyor.

Peters, yatırımlarını sadece kullanıcılara gerçek fayda sağlayacak yerlere odaklamak istediklerini sözlerine ekledi. Yani Vision Pro’nun bu zamanda çok küçük bir pazar olduğunu düşündükleri için bu platforma öncelik vermediklerini kaydetti. Bu durum ise şirketin stratejik kararları ve platformlara yönelik yaklaşımı hakkında önemli bir anlayış sunduğunu gözler önüne seriyor.

Apple’ın ilk karma gerçeklik başlığı Vision Pro için ön sipariş süreci 10 gün önce başladı. Netflix Ceo'su Peters’a göre, şu an için böyle bir uygulama hazırlamak gereksiz görünüyor. Peters, henüz Vision Pro sahibi abone yetersiz dedi.

Peters’a göre bu karar, Netflix’in sadece şirket için getiri sağlayan yerlere yatırım yapma stratejisinden kaynaklanmakta. Peters, mevcut durumda Vision Pro’nun ürün olarak yetersiz olduğundan ve çoğu Netflix kullanıcısı için önemli olmadığını dile getirdi. Ancak yine Peters, Netflix’in her zaman Apple ile görüşmeler ysptığını ve şu anda cihazın yetersiz ölçekte olduğunu söyleyerek, çoğu kullanıcı üye için gerçekten önemli olmadığını da vurguladı.

Diğer taraftan Disney+ platformu, Vision Pro’da tam teşekküllü bir visionOS uygulamasıyla hemen kullanılabilir durumda olacaktır. Netflix ise sadece Safari üzerinden çalışacağı belirtelim.

Aynı zamanda söylemek gerekir ki Netflix’in bu tür platformlara olan yaklaşımı ve stratejik kararları, şirketin iş modeli ve gelecek planları hakkında önemli bir anlayış sunmakta. Netflix’in bu hafta çıkan, World Wrestling Entertainment’ın (WWE) en popüler programı olan Monday Night Raw’ın yayın haklarını 10 yıllığına satın alma haberi de bunu doğrular nitelikte olduğunu söyleyelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir