Netflix kurucusu ve eş CEO’su Reed Hasting geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Şirket devir teslim sürecini uzun yıllardır planlıyordu. Son zamanlarda şirket yönetimini giderek daha fazla yönlendiriyorum ve şimdi görevimi bırakmanın doğru zamanı. İlk 25 yılımız için çok mutluyum ve gelecek 25 yılımız için ise heyecanlıyım” ifadelerini kullanarak şirketten istifa edeceğini duyurdu. Eş CEO olan Ted Sarandos ise görevine devam edecek. Reed Hasting’in koltuğuna ise şirket COO’su Greg Peters oturacak. 

Netflix

Reed Hasting 1997 yılından bu yana Netflix’in büyümesinde ve gelişmesinde katkıda bulundu. Hasting’s zorluklarla geçen bu dönem başında toparlanmaya çalışırken şirketten ayrılacak. Ancak uzun yıllar boyunca icra başkanı olarak görev alacak. Şirketteki değişiklik sadece CEO ile sınırlı değil. Küresel televizyon başkanı Bella Bajaria (CFO) ise içerikten sorumlu başkan olarak görev alacak. Netflix film başkanıda değişti. Küresel film başkanı olan Scott Stuber ise film başkanı olarak şirkete dahil olacak. 

Bezos ve Bill Gates Gibi Olacak 

Reed Hastings’in, Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos gibi yönetim kurulu başkanı olarak görev alacağını belirtti. Hastings, “Hayır işlerine daha çok zaman ayıracağım fakat Netflix hisselerininin de daha iyi olmasına odaklanacağım” ifadelerini kullandı. 

Netflix Abone Sayısında Artış

Netflix son çeyrek rakamlarını paylaştı. Beklentileri aşarak Netflix son çeyrekte 7.7 milyon abone kazanmıştı. Tahminlerde platformun 4.5 milyon abone kazanması bekleniyordu. Şirket, 2022 yılının son çeyreğinde 7.85 dolar gelir elde ederek son dönemde yavaşlayan gelirini artırmayı başardı. 

Netflix Fiyat Planı

Netflix, geçtiğimiz günlerde yine zam yaptı. Temel Plan 45,99 TL  olan fiyat 63,99 TL’ye, 69,99 TL olan Standart Plan’ın zam sonrası yeni fiyatı 97,99 TL’ye, 93,99 TL’lik Özel Plan’ın ücreti ise 130,99 TL’ye yükseldi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir