Netflix pazartesi günü Kenya’da ücretsiz mobil planı sunacağını açıkladı. Küresel yayıncılık devi 20 milyondan fazla internet kullanıcısına ev sahipliği yapan Afrika’yı gözüne kestirdi. Ücretsiz plan önümüzdeki hafta tüm Kenya kullanıcıları için kullanılabilir olacak. Ücretsiz plana kayıt olma işlemi sırasında herhangi bir ödeme bilgisi istenilmeyecek. Bu yeni plan 18 yaş ve üstü, Android telefonu olan herkes için kullanılabilir olacak ve reklam içermeyecek. Netflix geçen yıllarda edindiği tecrübeler ile plan yelpazesini müşterileri için cazip hale getirmeyi başardı ve şu anda 190’dan fazla ülkede kullanılabilir durumda. Örneğin 2018 de Hindistan’da 3 dolara sadece mobilde kullanılabilir bir planla başladı ancak birçok ülkede genişleyen kullanıcılardan önceydi bunlar. Ayrıca bu Netflix’in bedava servis veya çok düşük fiyatlarla teklif etmesi ilk sefer gerçekleşmiyor. Şirket öncelerde sektöre yönelik bedava deneme sürümlerini destekledi. Orijinal film ve dizileri üyeliksiz göstermeyi teklif etti ve en azından 1 ülke bile olsa uyguladığı kampanya ile Hindistan’da bir hafta sonu ücretsiz kullanılabilir oldu. Ancak Kenya’da öne sürülen teklif hala dikkat çekici.

nn1 1632227858

Netflix, Kenya’da ücretsiz plan sunuyor

Netflix, Doğu Afrika ülkesindeki film ve televizyon şovları kataloğunun yaklaşık dörtte birini ücretsiz planda kullanıcılara sunduğunu söyledi. Netflix Ürün İnovasyonu Direktörü Cathy Conk bir blog yazısında , “Daha önce Netflix’i izlemediyseniz ve Kenya’daki birçok insan izlemediyse, bu hizmetimizi deneyimlemenin harika bir yolu. Gördüklerinizi beğendiyseniz, TV’nizde veya dizüstü bilgisayarınızda da tam katalogumuzun keyfini çıkarabilmeniz için ücretli planlarımızdan birine yükseltme yapmak çok kolay.” dedi. Netflix, ücretsiz planı Kenya’da hangi aralıklarla sunmayı düşündüklerini ve bu teklifi diğer pazarlarla büyütmekle alakalı düşüncelerini açıklamadı. Geçmişte dönemlerde Netflix yöneticileri, girecekleri pazarı diğer şirketlerden farklı şekilde yorumlayıp daha çekici hale getirilmesini çalıştılar. Ödeme bilgisi istenmeden kaydolma seçeneği sunmak müşterilere bu tür çıkacak kampanyalar hakkında güven sağlar. 

 Yakın gelecekteki vaatleri arasında mobil oyunları da bünyesine eklemek bulunan Netflix bu yılın Haziran ayında sona eren 2021 yılı 2. çeyreği sonunda düşündüklerinden daha az, 1.5 milyon net ödeme abonesi olduğundan müşteri sayısını arttırmak için yeni bir hamle gibi duruyor. 209 milyondan fazla abonesi olan Netflix, Amazon Prime Video ve diğer yayın hizmetleri, daha hızlı büyümek için Amerika harici yerlerden müşteri çekmeye çalışıyor. Daha bu yılın başlarında Amazon, daha çok müşteriye erişmek için Hindistan’daki alışveriş uygulamasında ücretsiz reklam içeren destekli bir video akışı hizmeti sundu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir