Dünyanın en büyük dijital içerik seyretme platformlarından biri olan Netflix, son dönem içerisinde oldukça önemli düzeyde olan oyun tarafında satın alımlara hızla devam edecek. Hatırlamak gerekirse geçtiğimiz yıl sonunda gündemde yerini alan Netflix’in oyun tarafına ilgisini netleştiren önemli bir gelişme yansımış ve firmanın Mike Verdu’yu kendi çatısı altında aldığını açıkladı.

ZTE Blade V40 serisi tanıtıldı

Mike Verdu daha önce Zynga ve EA Mobile gibi şirketlerde hizmet vermiş tecrübeli bir isimdir. Burada iddia edilen sızıntılar daha sonra doğru olduğu dile getirilmiş ve firma oyun çalışmalarını resmi olarak da doğrulamıştır. Burada ise Netflix uygulaması içerisine gerçek anlamda oyunlar geleceği dile getirilmiş ve bu da gerçek olmuştu. Bu gelişmelerin üzerine firma önemli bir adım daha attı ve Night School Studio oyun firmasını kendi çatısı altına aldığını bilgisini aktardı. Oxenfree oyunu ile ön plana çıkan küçük çaplı firma, kesinlikle Netflix’in alanda sahip olduğu tek şirkette olmayacak. Çünkü bugün Stranger Things: Puzzle Tales mobil oyununu hazırlayan Next Games firması, 72 milyon dolarlık anlaşma ile Netflix bünyesine girdi. 

14 1
Processed with VSCO with c1 preset

Oyun kısmında diğer özel içerikleri gibi değerlendiren ve geleceğine ayrı bir kategori açmak isteyen şirket, uygulamada sunulan oyunlar içerisinde reklam gösterilmiyor. Oyun içinde satın alımlar yok ve oyunlar ayrı olarak da satışa sunulmuyor. Şu an için oyunlar ana Netflix aboneliğine tanımlanıyor ve bunun ileriki zamanlarda da değişmesi beklenmiyor. Ana uygulaması içerisinde oyun kütüphanesine geçtiğimiz yıl sonundaki çıkışın ardından büyüme kat eden şirket, oyun konusunda gelecek çok daha büyük adımlar ayabilir ve ayrı bir şekilde büyük oyunlar da satışa sunulabilir. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir