Bugünden itibaren Netflix , televizyon kullanıcılarına alt yazıların ve ayrıca alt yazıların stilini, boyutunu özelleştirme imkanı sunuyor.

Bu özelleştirme ile abonelere küçük, orta ve büyük boyuttan ve ayrıca varsayılan beyaz metin seçeneği ile alt gölge, beyaz arka planlı siyah metin, kontrastla siyah arka planlı sarı metin dahil olmak üzere altyazılarda dört stil ve renk arasında seçim yapmaya olanak sağlıyor. Güncelleme gün sonuna kadar Dünya genelinde tüm televizyon kullanıcılarına sunulacak.

Netflix yeni özelleştirmeyle daha rahat film keyfi sunuyor

Netflix üyeleri daha önce bu altyazı ve altyazı boyutlandırmasını, stil seçeneklerini yalnızca web sitesi üzerinden erişebiliyordu. Bu sebeple, akış veri analizi şirketi Conviva’ya göre özellikle bağlı televizyonlar ve akıllı TV’ler  ve oyun konsolları gibi büyük ekranlardaki akış, 2022’nin ilk çeyreğinde dünya çapında akış dakikalarının %77’sini oluşturduğu için Televizyon kullanıcıları için güzel bir güncelleme getirdi. Publicis Media ve Verizon Media tarafından 2019 yılında  yapılan araştırmaya göre, Amerikalıların %80’i altyazıları  olan bir videoyu bitirme olasılık oranının daha yüksek olduğunu bildirdi.

Bu güncelleme küçük bi güncelleme olarak gözükse de televizyon kullanıcılarına altyazılar ve altyazılar için daha fazla stil, yazı tipi, boyutu, rengi, izleme kalitesini büyük bir oranda etkileyebilir. Örneğin doğru boyutta ve tarzda yazıyı bulmak engelli, sağır ve işitme güçlüğü çeken insanlar için büyük fayda sağlayacaktır. Ayrıca Netflix’in işitme engelliler için Altyazılı (SDH) belirli sayıda içeriklerde olduğunu unutmayalım. Altyazılar dili anlamayan izleyiciler için büyük önem ifade ediyor.

Prime Video, Hulu, Disnet+, HBO Max, Paramount+, Peacock ve Discovery+ gibi kullanıcıların altyazılarının boyutunu ve stilini değiştirmesine olanak sağayan pek çok yayın hizmeti var.

Bugün yapılacak Netflix güncellemesi ile, sesli ve altyazılı açıklamaları ile kullanıma sunmasının yanı sıra 30’dan fazla dilde 11.000 saatin üzerinde açıklayıcı sese genişletilmesinden yaklaşık bir yıl sonra geliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir