Blokzincir üzerinde oyunlar geliştiren bir stüdyo olan Mystic Games, başlangıç aşaması turunda Shima Capital liderliğinde 1.3 milyon dolar yatırım topladı. Oyun stüdyosu, oyunu oynayan oyuncuların gerçek hayattada değere sahip olan varlıkların bulunduğu Web3 üzerinde çalışan mobil oyunlara adalet ve esneklik getirmeyi hedefliyor. Almış oldukları bu yatırım ile birlikte Call of the VoYd oyununu geliştirmeyi ve DAO (Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon) yapılarını inşaa etmek için kullanmayı hedefliyor.

Rovio, King, Voodoo ve Miniclip gibi çeşitli büyük stüdyolarda çalışmış olan oldukça deneyimli altı kişilik bir geliştirici kadrosuna sahip olan ekip, Web3 oyunlarda genelde ücretli NFT’ler ile yüklü yatırımlara ihtiyaç duyan oyunların statükasonu bozmayı hedefliyor. Oyun stüdyosu, Web3 üzerinde oyun keyfi yüksek ve erişilebilir oyunlar geliştirerek DAO yapısı üzerinden daha oyuncu dostu ve oyuncuların yönetiminde yer aldığı bir şekilde yürütmeyi düşünüyor.

Mystic Games’in İcra Kurulu Başkanı (CEO) ve Kurucu Ortağı olan Matthew Buxton yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

Halihazırda Web3 üzerinde oldukça fazla sayıda proje mevcut fakat Web3 üzerinde oyun oynayan bu kadar fazla oyuncu yok. Hedefimiz yeni, yerel ve potansiyel Web3 oyuncularını hedef alarak, erişilmesi mümkün ve eğlenceli deneyimler sunmayı hedefliyoruz. Web3 üzerinde dijital sahipliğin demokratikleşme sağladığını ve oyunculara gerçek hayatta bir değere sahip olarak çeşitli varlıklar verme hedefini benimsiyoruz. Almış olduğumuz bu yatırım stüdyomuza bunu başarabilmek için büyük bir fırsat sunuyor.

Yatırımla birlikte ilk ağırlık verilen oyun Call of the VoYd, erken aşama bir sürümle test etmek için hazır bulunuyor. Oyunun bu sürümünün ismi Call of the VoYd – Genesis olarak geçiyor. Bu sene içerisinde Genesis NFT Koleksiyonunun ilk tanıtımından önce asıl oyun için çeşitli ödüller kazanabilmek için oyunu oynayanlar yarışmalara katılabilecekler. Oyun stüdyosu Mystic Games, bunlar dışında jeton (token) basımı, cüzdan (wallet) oluşturma ve pazar yerinin açılabilmesi için Nefta ile ortaklık yürütmekte.

Yatırım yapan Shima Capital’in Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Yida Gao ise şunları dile getirdi:

Mystic Games ekibi ve Matthew’in büyük başarılara hazır olduğu konusunda herhangi bir şüphemiz bulunmıyor. Call of the VoYd oyunundaki oynanış ilk dikkatimizi çeken olguydu ve oyunu yayına almaya yönelik veriye dayalı yaklaşımları bizim daha çok etkilenmemize sebep oldu. Web3 üzerinde oynanan oyunları ana akım yapabilmek için çok deneyimli olan bu ekip ile çalışmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz.

Mystic Games, Call of the VoYd ile Web3 oyunlarının geliştirilmesine öncülük eden bir yaklaşım sergiliyor. Eşitlikçi ve esnek bir oyun anlayışı getirmesi Web3’ün ruhuna oldukça uygun gözüküyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir