MWC 2024 yine birbirinden farklı teknolojilere ev sahipliği yaptı. İşte yeni dönemde fuara damga vuran teknolojiler…

Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi (MWC) teknoloji severlerin yakından takip ettiği bir etkinlik. Her yıl markaların farklı teknolojilerle yer aldığı fuarda bu yıl da yeni teknolojiler tanıtıldı. İşte fuara damga vuran teknolojiler…

Samsung’tan Galaxy Ring

Farklı teknolojilerden birisi Samsung’tan geldi. Galaxy Ring adını verdiği yeni modeli için çok fazla detay yok. Ancak Samsung’un yeni teknolojisi giyilebilir teknolojisi konusunda geleceğe ışık tutuyor.

TCL’den Ucuz Tablet

TCL’nin yeni modeli ise ucuz tablet olarak dikkat çekti. Yurt dışında 400 dolar altında satılacak olan NxtPaper 3. 10,95 inç ekranında 2,4K ekran çözünürlüğü destekliyor. Uygun fiyat ile yüksek özellikleri destekleyen TCL, üstelik 10.000 mAh batarya kapasitesine sahip.

MWC 2024'te Öne Çıkan 9 Yeni Teknoloji
MWC 2024’te Öne Çıkan 9 Yeni Teknoloji

Lenovo ThinkBook Şeffaf Ekran

MWC, Lenovo’nun şeffaf ekranlı teknolojisine de ev sahipliği yaptı. Şeffaf micro-LED ekran, yansıtılan klavye ile 17.3 inç büyüklüğündeki bilgisayarı ekran teknolojisiyle dikkat çekti.

Techno Pocket Go

Tecno’nun yeni teknolojisi ise Pocket Go. Pocket Go adının verildiği yeni denetleyici, dış ekran, çift akıllı gözlükle geliyor.

OnePlus 2. Nesil Watch 2’yi Duyurdu

Etkinlikte yer alan bir diğer marka ise OnePlus oldu. OnePlus, 2. nesil Watch 2 modeliyle piyasaya giriş yaptı. Yeni akıllı saat çift işlemcisi ile önceki versiyonlara göre yüksek performans sunuyor.

Oppo Air Glass 3

Daha önce tanıtılan Air Glass 2 piyasaya çıkmamış olsa da şirket yeni bir modeli daha tanıttı. Air Glass 3 olarak adlandırılan yeni akıllı gözlük, görünümü ile normal gözlüklerden farksız. Akıllı telefonlara bağlanarak kullanılabilen akıllı gözlük, MWC’de en çok dikkat çeken akıllı gözlüklerden birisi oldu.

Intel, AI’yı işletmeye getiriyor

Intel’in büyük planlar MWC’de ön plana çıkarıldı. Şirket, kurumsal merkezli dizüstü bilgisayarlara, masaüstlerine ve daha fazlasına yapay zeka özellikleri getireceğini duyurdu. vPro platformu ile sağlanacak bu yenilik, cihazların çok daha yetenekli hale gelmesini sağlayacak.

Uydu bağlantısı Android’e mi geliyor?

MWC’de her yıl Qualcomm’un yeni modelleri görücüye çıkarılıyor. Bu yıl da bu gelenek değişmedi. Ancak bu yılki modellerde Wi-Fi 7 çipi kullanılacak. Böylece daha yüksek performans ve verimlilik elde edilecek. Tüm bunların yanı sıra Snapdragon X80 5G modem de piyasada olacak. 2024’te piyasada olması beklenen yeni model, Android telefonlara uydu bağlantısı yeteneğini getirebilir.

Motorola’dan Bükülebilir Akıllı Telefon

Motorola’nın sahibi Lenovo, MWC’de bükülebilir akıllı telefon konseptini tanıttı. Yeni cihazın n zaman piyasaya sunulabileceği bilinmese de giyilebilir teknolojiler ile cep telefonlarını birbirine karıştırdığı yeni teknoloji olarak dikkat çekiyor.

MWC’de tanıtımı yapılan bu ürünlerin piyasaya gerçekten sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. Zira geçtiğimiz yıllarda da yapılan tanıtımların bazıları hiçbir zaman piyasada yer almadı.

MWC
Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir