Plaklar kendine has sesiyle her zaman nostaljik bir seçenek sunduğu gibi yapılan özel çalışmalarda zaman zaman bu tür efektlerin kullanılabilmesi gerekebilmektedir. Eğer elinizdeki herhangi bir müzik dosyasına plak efekti eklemek istiyor ve bu konuda işlemleri nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli. Bu işlemler sayesinde seslere biraz gürültü ekleyerek cızırtıları ve hışırtıları ön plana çıkarabilirsiniz.

Müziklere plak efekti nasıl eklenir?

Müzik dosyalarınıza hışırtı ve plak seslerini eklemek istediğinizde bu konuda en kolay seçeneklerden bir tanesi bir uygulamadan yardım almaktır. Uygulama sayesinde istediğiniz tüm ses içeriklerini kolay bir şekilde hışırtılar ekleyebilirsiniz. Uygulama adı ise Vinylizer.

Uygulamanın tanıtıldığı bir video

Spotify, YouTube gibi pek çok farklı arka planda dinleme imkanı sunan uygulamada uyumlu bir şekilde çalışan uygulama, üstelik hışırtıları ve sesleri belirli bir seviyede tutma imkanı sunuyor. Dinleme sırasında eğer ses çok fazla gelirse, uygulama ayarları üzerinden yapacağınız düzenlemeler ile birlikte sesi kısabilir, alçaltabilir ya da daha da yükseltebilirsiniz. 

Plak dinlemek, dinlediğiniz müziklere plak efekti eklemek istediğiniz zamanlarda yardım alabileceğiniz uygulama, ücretsizdir. İşlem yapacağınız pek çok projede de ses kaydı alma sırasında sizlere kolaylık sağlayacak uygulamayı, ses düzenleme araçları ile destekleyebilirsiniz. Uygulama sunduğu seçenekler sayesinde istediğiniz sesi nostaljik ve plak versiyonuna kolay bir şekilde dönüştürebiliyor. Bunun için uygualma ve sesi açarak ses kaydı almanız yeterli.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir