Microsoft AI CEO’su olarak göreve başlayan Mustafa Süleyman şirket blogunda ilk yazısını paylaştı. İşte o yazıdan önemli detaylar.

Yapay zeka alanında yapılacak çalışmaları tek bir merkezden yönetmek isteyen Microsoft bunun için Microsoft AI birimini kurmuş ve bu bölümün başına da Mustafa Süleyman’ı getirmişti. Yeni görevi ve şirketin hedeflerine yönelik bilgileri blog bölümünden bir yazı ile paylaşan Mustafa Süleyman, önemli gelişmeleri de böylece aktardı.

Londra’da Yeni Merkez Açılacak

Açıklamalara göre Londra’da yeni bir yapay zeka merkezi açacak olan Microsoft, bu bölümde istisnai kişiler ile çalışacak. Bu nedenle ekibe girmek çok daha zor olacağı gibi Microsoft’un belirlediği isimler ile özel görüşmeler yapılacak. Dil ve temel modeller üzerinden çalışmalarını yürütecek olan Microsoft’un yapay zeka ekibinde  Inflection ve DeepMind’da çalışan AI bilimcisi ve mühendisi Jordan Hoffmann da yer alıyor.

Mustafa Süleyman'dan Londra’da Yeni Merkez Duyurusu
Mustafa Süleyman’dan Londra’da Yeni Merkez Duyurusu

Mustafa Süleyman konuyla ilgili yazısında “Microsoft AI London, Microsoft’taki yapay zeka ekiplerimizle ve OpenAI dahil olmak üzere iş ortaklarımızla yakın iş birliği içinde çalışacak. Merkez, son teknoloji dil modellerini ve bunların destekleyici altyapısını geliştirmek ve temel modeller için birinci sınıf araçlar oluşturmak için öncü çalışmalara öncülük edecek.” dedi.

Londra merkezli başlatılacak çalışmalar, Microsoft’un yapay zeka alanındaki etkinliğini arttıracak. Çeşitli alanlarda özel iş ilanlarını da açacak olan şirket, şimdiden ülkede heyecan yaratmayı başarmış durumda.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir