Twitter’ı satın aldığı günden bu yana şirket bünyesinde bir çok değişikliğe giden Elon Musk, aldığı yeni karar ile yeniden gündemde yerini aldı. Twitter CEO’su Elon Musk bu sefer de, sosyal medya platformu Twitter’da aktif olmayan hesapların kaldırılacağını açıkladı. Birkaç yıldır hesaplarını aktif olarak kullanmayan kişilerin hesaplarının temizleneceğini söyleyen Musk, ” Bu sebeple muhtemelen takipçi sayısında düşüş göreceksiniz” dedi.

Musk, hesapların kaldırılma kararını Twitter hesabından duyurdu

Bir süredir aktif olarak kullanılmayan hesapları kapatma kararı alan Musk, haberi kullanıcılara Twitter hesabından duyurdu.

Twitter’ın politikasına göre, kullanıcıların hesaplarının aktifliğini korumak için kullanıcıların en az 30 günde bir hesaplarına giriş yapmaları gerekiyor. Musk’ın bu kararı sayesinde kullanılmayan hesapların kullanıcı isimleri boşa çıkacak.

Ayrıca Twitter, geçtiğimiz aylarda ek gelir elde etmek için talep edilen kullanıcı adlarını çevrim içi açık artımalar aracılığı ile satacağı açıklamasında bulunmuştu. Elon Musk 2022 yılının Aralık ayında Twitter hesabından 1,5 milyar hesabın ad alanını boşaltmaya başlayacağını ve bu sürecin bir parçası olarak da etkin olmayan hesapların silineceğini söyleyen bir tweet paylaşmıştı. Elon Musk attığı tweet ile bu süreci başlattığını duyurdu. Twitter da kullanıcı isimlerinin çevrim içi açık artırma ile satılacağı duyurusuna dair ise henüz bir açıklama yer almıyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir