Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından birisi olan Instagram farklı özellik ve ayarlara sahip. Ticari amaçlarla ya da daha fazla beğeni ve paylaşım için Instagram’ın özelliklerine ve farklı ayarlarına hakim olunması gerekiyor. İşte çok fazla içeriğin ve detayın yer aldığı Instagram’da muhtemelen kullanmadığınız en iyi 6 Instagram özellik ve ayarı. 

BONUS: Instagram hikayelerinize çıkartma olarak bağlantılar ekleyin

2021 yılının son çeyreği içerisinde yapılan güncelleme ile birlikte artık Instagram hikayelerine link eklemek tüm kullanıcılar için tanımlandı. Herhangi bir takipçi kriteri olmadan yararlanabileceğiniz bu özellikte çıkartma bölümüne göz atarak buradaki bağlantı seçeneğini kullanmanız yeterli. Böylece takipçilerinizi farklı sayfalara kolayca yönlendirebilirsiniz 

Beğeni sayılarını gizleme

Instagram güncellemesi ile birlikte artık kullanıcıların beğenisini gizlemesi de mümkün. Eğer Instagram’da beğeni sayılarını izlemek istiyorsanız; profilinizi açın, menü düğmesine dokunun ve Ayarlar > Gizlilik > Gönderiler > Beğenileri gizle ve sayıları görüntüle seçeneğine gidin.

Arama geçmişinizi silin

Instagram’da farklı kişiler ve içerikler için arama yapılabilir. Ancak arama yapıldığında tüm bu geçmiş arama verileri uygulamada kayıtlı tutulmaktadır. Eğer bu aramaları silmek ve görüntülenmesini istemiyorsanız aşağıdaki adımları takip edin.

Ayarlar > Güvenlik > Arama geçmişini sil > Tümünü sil

Instagram’ın filtrelemesini kaldırın

Instagram hassas içeriğe sahip fotoğraf ve videoları filtrelenmektedir. Eğer böyle bir filtreleme istemiyorsanız ayarlarınızdan bunu düzenleyebilirsiniz. Bu seçeneği Ayarlar > Hesap > Hassas içerik kontrolü > İzin ver yoluyla devre dışı bırakabilirsiniz. 

Uygulamadan silinen gönderileri geri yükleme, kurtarma

Gönderileri silme konusunda yeni bir dönem başlatan Instagram’da silinen fotoğraflar hesapta 30 gün boyunca kalmakta ve diğer kullanıcılara gösterilmezse dahi geri alınabilmektedir. Silinen fotoğrafları kurtarmak için 30 günlük süre içerisindeki Ayarlar > Hesap > Son silinenlere ulaşmanız yeterli. Böylece Buradaki tüm içerikler için geri yükle adımlarını takip ederek içerikleri yeniden profilinizde görüntüleyebilirsiniz.

İki faktörlü kimlik doğrulamayı ayarlayın

Hesabın ele geçirilmesi ya da kötüye kullanılması gibi durumları önlemek isteyenlerin mutlaka Instagram kullanımlarında iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanması gerekir. Ayarlar > Güvenlik > İki faktörlü kimlik doğrulama adımlarını takip ederek ulaşabileceğiniz doğrulama sayfasında gerekli olan telefon numaralarını girmeniz ve özelliği aktif hale getirmeniz yeterli. 

Instagram paylaşımında yorumları devre dışı bırakın

Instagram paylaşımlarında varsayılan olarak paylaşımlar yorumlara açılmaktadır. Ancak bu konuda farklı bir durum söz konusuysa ve yorum yapılmasını istemiyorsanız gönderiyi seçtikten sonra menüde yer alan yorum yapmayı kapat düğmesini seçmeniz yeterli. Üstelik dilediğiniz zaman yorumları açabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir