Global film seçkisi ve dağıtım şirketi MUBI, önde gelen film dağıtım şirketi Cinéart’ın çoğunluk hissesini satın aldığını duyurdu. Sofia Coppola’nın Priscilla filmi için yapılan ortaklık, Benelüks bölgesinde bir milyon doların üzerinde gişe hasılatı elde etti. MUBI, Ocak 2022’de The Match Factory’yi satın alarak genişleme yolunda önemli adımlar atmıştı.

1975’te Eliane Dubois tarafından kurulan Cinéart, Amsterdam ve Brüksel’de ofislere sahiptir. Slumdog Millionaire (Milyoner), The Artist (Artist), Amour (Aşk), I Daniel Blake (Ben, Daniel Blake), The Worst Person in the World (Dünyanın En Kötü İnsanı), The Whale (Balina), The Zone of Interest (İlgi Alanı) gibi sayısız prestijli bağımsız filmi göstermiştir. MUBI tarafından satın alındıktan sonra, Cinéart’ın yönetim ekibinde herhangi bir değişiklik olmayacak ve şirket mevcut operasyonlarına devam edecektir.

MUBI değerine değer katıyor!
MUBI değerine değer katıyor!

MUBI platformunun Kurucusu ve CEO’su Efe Çakarel, Cinéart yöneticileri Marc ve Stephan ile uzun süredir tanıştıklarını ve birlikte çalıştıklarını belirterek, “Cinéart’ın başarılarına hayranım. Onlar, sektördeki en değerli ve vizyoner yöneticilerden. Cinéart ile ortaklık kurmaktan dolayı çok mutluyuz”  şeklinde açıklama yaptı. MUBI Türkiye Direktörü Cem Altınsaray ise Cinéart’ın çoğunluk hissesinin satın alınmasını heyecanla karşıladıklarını belirterek, “Endüstrinin önde gelen bir oyuncusunun daha bizimle bir araya gelmesi, üyelerimize daha zengin içerikler sunabilmek adına yeni olanaklar ve sürpriz fırsatlar yaratacaktır” şeklinde konuştu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir