MSI, yeni el konsolu olan Claw’ı duyurdu. Windows 11 ile çalışabilen konsol, etkileyici özelliklere sahip. MSI Claw’ın yılın ilk yarısında piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

Oyuncular için ürettiği eşsiz donanım ekipmanları ile oyunseverleri bir hayli  heyecanlandıran MSI, yeni bir sektöre giriş yaptı. CES 2024 ‘te sahne alan şirket, el konsolu kategorisine imza atarak yeni el konsolu “Claw”ı duyurdu. Claw, Steam Deck’e rakip bir cihaz olmayı başardı.

MSI Claw, etkileyici ve ilgi çekici özellikler ile donatılan bir el konsolu olarak kullanıcıları ile buluşacak. Windows 11 tabana sahip bu el konsolu, Intel’in “Core Ultra 7 155H” isimli yeni nesil işlemcisinden güç alıyor. 1 TB ve 16 GB RAM işlemciye kadar  PCIe M.2 depolama ile eşleştirilen konsol, AAA oyunlarını yüksek performans ile oynatabilmek için özel tasarlandı.

MSI, Yeni El Konsolu "Claw"ı Resmi Olarak Duyurdu

MSI tarafından yapılan açıklamaya göre el konsolu olan Claw, 53Wh kapasiteli bir bataryaya sahip. MSI’ın, “sektördeki en büyük kapasite” diye adlandırdığı bu batarya, AAA oyunlarının 2 saate kadar kesintiye uğramadan oynanabilmesini sağlıyor. Fakat el konsolunun etkileyici bir deneyim sunabilmesi için çok iyi derecede bir havalandırma sistemine de sahip olması gerekiyordu ve MSI, arka kasanın hemen hemen hepsini soğutma için kullandı.

117 mm yüksekliğinde ,294 mm genişliğinde ve 21,2 mm kalınlığına sahip olan el konsolu, 675 gram ağırlık değerine sahip. Ayrıca bu konsol 7 inç büyüklüğünde de bir ekrana sahip Bu ekranda, 1080p çözünürlük, 500 nit parlaklık değeri ve 120 Hz tazeleme oranı bulunuyor. Thunderbolt 4, 3,5 mm kulaklık girişine ve microSD’ye sahip olan konsol, oyunseverlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak gibi görünüyor.

MSI Claw Oyunların Ötesine Geçebiliyor

MSI Claw’ın en fazla dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi de PC için geliştirilmiş oyunların ötesine geçebiliyor olması. Konsolda yer alan App Player isimli yazılım sayesinde Android oyunları bu el konsolunda çalışabilecek.

MSI, Claw’ı şimdilik hangi ülke pazarlarına ulaştıracağına dair bir açıklamada henüz bulunmadı. Fakat bu el konsolunun fiyatı biliniyor. Yapılan açıklamaya göre MSI Claw’ın giriş seviyesi 699 dolar karşılığında satın alınabilecek. En üst düzey özelliklere sahip versiyon içinse 799 dolar ödeme yapılacak. MSI Claw konsolunun, 2024’ün ilk yarısında piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir