Mozilla Firefox hem Windows 10 hem de Windows 11 için Microsoft Store platformundaki yerini aldı.

Mozilla, Firefox internet tarayıcısı Microsoft Windows Store uygulama mağazasına getirdi. Bu sayede Firefox, Microsoft Store’da bulunan ilk üçüncü taraf alternatiflerinden biri olarak gösterildi. Mozilla internet tarayıcısının Gercko, tarayıcı motorunu kullandığını da belirtmek gerekir. Microsoft’un yeni açık mağaza politikaları sonunda Firefox gibi üçüncü taraf tarayıcıların Microsoft Store mağazasında görünmesi de mümkün olacak. Şu an için Google Chrome’u platformda yer almasa da Opera, mağazadaki yerini almada hızlı hareket etti.

Mozilla, “Önceden Windows kullanıyorsanız ve Firefox kullanmak istiyorsanız, onu internetten indirmeniz ve Microsoft’tan hantal bir süreçten geçmeniz gerekiyordu” diye açıklıyor. “Artık Microsoft Store ilkelerini değiştirdiği için masaüstü tarayıcınız olarak Firefox’u seçmek daha da sorunsuz ve en son Firefox özellikleriyle birlikte geliyor.” diye de ekliyor.

Firefox’un Microsoft Store’da kullanıcıların beğenisine sunulması, Mozilla’nın Windows’ta Microsoft’un varsayılan tarayıcı korumalarını geçmesinden yalnızca aylar sonra geldi. Mozilla, Microsoft dışında hiç kimse tarafından resmi olarak mevcut olmayan tek tıklamalı bir işlemle beraber Windows’ta Firefox’a geçişi sessiz bir şekilde kolaylaştırdı. Bu tek tıklama işlemi Firefox’un Microsoft Store sürümünde ise çalışmıyor gibi gözüküyor. Bu, Mozilla’nın ya Firefox’un geçici çözüm sürümünü göndermekten kaçındığını ya da Microsoft’un bunu Microsoft Store’dan reddettiği ve şirketin varsayılan tarayıcı geçici çözümünü kaldırmak zorunda kaldığını gösteriyor. Bunun yanı sıra Microsoft’un Windows 11’de varsayılan tarayıcıyı ayarlama sürecini daha da zor bir hale getiriyor. Firefox artık hem Windows 10 hem de Windows 11 için Microsoft Store‘da halihazırda bulunuyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir