Mozilla CEO’su Mitchelle Baker, şirketin resmi blog sayfasında yayınladığı yazı ile şirketteki görevinden ayrıldığını duyurdu.

2020 yılında Mozilla Corporation’ın CEO’su olarak görev almaya başlayan Mitchelle Baker görevinden ayrıldığını kendi imzası olan yazı ile duyurdu. Yaptığı açıklama ile Mozilla’da 25 yıl geride bıraktığını ifade eden Mitchelle Baker, bundan sonraki süreçte şirketin Mozilla Corporation İcra Kurulu Başkanı pozisyonunda görev alacağı açıklandı. Ayrılık sonrasında şirketin yeni CEO’su da belli oldu.

Mozilla CEO'su Mitchelle Baker Görevinden Ayrıldı
Mozilla CEO’su Mitchelle Baker Görevinden Ayrıldı

Mozilla’nın Yeni CEO’su Laura Chambers

“Mozilla’da geçirdiğim 25 yıl boyunca pek çok şapka taktım ve bu hamle, önümüzdeki zorluklara yönelik odaklanmamızı ve liderliğimizi düzene koyma arzusundan kaynaklanıyor. Mozilla işini dönüşüm dönemi boyunca yönetiyorum ve aynı zamanda Mozilla’nın daha geniş misyonunu da yönetiyorum. Her iki çabanın da adanmış tam zamanlı liderliğe ihtiyaç duyduğu açıkça ortaya çıktı.” diyerek ayrılığın gerekçelerini açıklayan Baker, şirkette 3 yıldan beri yönetim kurulu üyesi olarak görev alan Laura Chambers’in görev alacağını söyledi. Chambers; Airbnb, Paypal, Ebay ve Willow Innovations gibi önemli ve uluslararası şirketlerde CEO’luk görevlerini sürdürmüştü. Bu nedenle Mitchelle Baker sonrasında göreve getirilmesi sürpriz olmadı.

“Şirketin Ana 2 Hedefi Var”

Mitchelle Baker, açıklamasında şirketin önemli iki hedefinin olduğunu belirterek Laura Chambers’in bu 2 göreve odaklanacağını söyledi. Resmi açıklamaya göre şirketin hedefleri şöyle;

  • Şirketin vizyonunu geliştirmek ve kurumsal strateji ile ürün stratejisini vizyonla uyumlu hale getirmek.
  • Firefox gibi temel ürünleri iki katına çıkarmak ve pazara yeni ilgi çekici ürünler sunmak için yetenekleri ve inovasyon hattını geliştirmek.

“Mozilla’ya katılan, bizi destekleyen, moral veren ve benzer hedefler doğrultusunda çalışan herkese teşekkür ederiz. Bağlılığınız Mozilla’nın etkisinin ve başarısının arkasındaki itici güçtür. Yenilik, iş birliği ve sürekli başarı ile dolu bir geleceğe sesleniyoruz!” diyerek sözlerini noktalayan Mitchelle Baker, bu sözleriyle Mozilla’ya veda etti.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir