İlk kıvrılabilir ekrana sahip olan telefonu hangi markanın çıkaracağı konusunda soru işaretleri devam ederken Motorola’dan yeni bir hamle geldi. Bugün gelen yeni bilgiler Motorola’nın bir telefon üzerinde çalıştığını doğruluyor.

Tanıtımı yapılan katlanabilir Motorola Razr 5G özellikleri ve fiyatı

Uzun zamandır hangi marka katlanabilir akıllı telefonun piyasaya çıkacağını merak ediyorduk. İlk olarak LG’nin, LG Rollable adlı kıvrılabilir ekranlı bir telefon üzerinde çalıştığı söyleniyordu ancak şirket bir anda akıllı telefon pazarından çekildi.

Oppo, 2020 yılında katlanır ekranlı bir konsept telefon geliştirdi ve bu yıl ticari bir versiyonunu piyasaya süreceği bildiriliyor. Ancak yeni bir rapor Motorola’nın Felix kod adlı kıvrılabilir ekranlı bir telefon üzerinde çalıştığını söylüyor. Cihazın dünyanın ilk kıvrılabilir ekranlı akıllı telefonu olup olmayacağı henüz belli değil.

91mobiles’e göre Felix Motorola cihazı, LG ve OPPO’nun diğer cihazlarından çok farklı. Dışarıdan bakıldığında bu cihazlar normal akıllı telefonlara benziyor. Bu cihazların ekranları, tabletler gibi genişletmek için yatay olarak yayılacak şekilde bükülebilir.

Rapor, Motorola’nın ilk kıvrılabilir akıllı telefonunun dikey olarak genişleyen esnek bir ekrana sahip olduğunu ortaya koyuyor. Kompakt modda, ekranının üçte biri aşağı katlanabilir. Bu, Motorola Felix’in el tipi bir cihaz olacağı anlamına geliyor, ancak cihaz detayları veya nihai pazarlama adı hakkında bir bilgi yok.

Motorola kıvrılabilir ekranlı telefon çalışmalarını hızlandırdı

Raporda ayrıca Motorola Felix’in geliştirmenin erken aşamalarında olduğunu belirtiyor. Şirketin Felix için çalışan bir donanım prototipi olmadığı için onun için geliştirilen yazılım Motorola Edge 30 Pro’nun değiştirilmiş bir versiyonu üzerinde test ediliyor. Bu yüzden Motorola Felix yaklaşık bir yıl içinde ilk kez piyasaya sürüp mağazalara girecek gibi görünüyor.

Bu ürün henüz geliştirmenin ilk aşamalarında olduğundan, Motorola piyasaya sürülmeden önce bazı tasarım değişiklikleri yapabilir, ancak şu ana kadar duyduklarımız oldukça ilginç.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir