Snapdragon 8 Gen 1 işlemciye sahip olan ilk telefon Motorola Edge X30’un tanıtımı yapıldı. X30’a X30 Special Edition’da önemli bir farkla geliyor. 

Türkiye’de resmi olarak satışa sunulmayacak olan Motorola Edge X30, buna rağmen ülkemizde de adından söz ettirmeyi başarıyor. Bunun temel olarak sebebi ise Snapdragon 8 Gen 1 işlemciye sahip olma özelliğine sahip olan ilk telefon olmasıdır. Bu bakımdan performans olarak son derece güçlü olan bu akıllı cep telefon, standart ancak oldukça şık bir tasarımla geldi. 

X30 ve X30 Special Edition arasındaki farklar nedir?

7

X30’da selfie kamerası bir deliğin içerisinde yerleştirilmiş haldedir. X30 Special Edition ise selfie kamerasını ekran altında konumlandırıldı. Her iki telefon modelinde de aynı 60 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor, bu anlamda performans farklı merak uyandırıyor. Motorola Edge X30 ve X30 Special Edition, diğer detaylarına değinmek gerekirse 6,7 inç FHD+ 144 Hz OLED ekran üzerine kurulu olup, 68W hızlı şarj destekli 5.000 mAh pile, Android 12 işletim sistemine sahiptir. Bunun yanı sıra cihazın arka kısmında üçlü kamera yer alıyor. Bunlar tam olarak 50 megapiksel OIS ana + 50 megapiksel ultra geniş açı + 2 megapiksel derinlik kameraları olarak belirlendi. Telefonların her ikisiyle de 8K video çekmek mümkündür. Amiral gemisi cep telefonlardan biri olan X30, 8 GB RAM + 128 GB depolama için 501 dolardan başlıyor, X30 Special Edition içinse başlangıç fiyatı 627 dolar şeklinde belirlendi. Telefonlar için ilk satış tahmin edildiği Çin pazarında gerçekleşecek. 

Motorola Edge X30 işlemcisi Snapdragon 8 Gen 1 için diğer detaylar

6 4

Qualcomm’a göre 8 Gen 1, Snapdragon 888’e oranla CPU’da yüzde 20, GPU’da ise yüzde 30’luk kadar daha yüksek performans sergiliyor. İşlemci performansında artış söz konusu olurken CPU’daki verimi yüzde 30, GPU’daki verimi ise yüzde 25 oranında artırmak da mümkün oldu. 8 Gen 1 içinde 3.0 GHz hızında çalışma özelliğine sahip olan bir adet Cortex-X2 Prime, 2.5 GHz hızında çalışan üç adet Cortex-A710 ve 1.79 GHz hızında çalışan dört adet Cortex-A510 çekirdek cihazda bir araya geliyor. Samsung’un 4 nm üretim sürecinden geçerek hazırlanan toplam sekiz çekirdekli işlemcide, modeli açıklanmayan Adreno GPU görev yapıyor. Kısa bir süre önce elde edilen bilgilere göre Ice Universe’e göreyse burada spesifik bir şekilde Adreno 740 tercih ediliyor. Bu GPU elde edilen bazı performans testlerinde beklentileri aşmayı başardı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir