Birçok hükümet çalışanları için TikTok kullanımına yasaklar getirmeye devam ederken, ABD’de ilk kez bir eyalet tarafından sosyal medya platformunu tamamen herkesin kullanmasını yasakladı.

Son zamanlarda artmış olan güvenlik endişeleri nedeni ile ve veri sızdırma gibi nedenlerden dolayı TikTok, bazı ülkelerde hükümet çalışanları için geçerli olarak yasaklar getirildi. Fakat bu yasak yalnızca devlete ait olan telefonlarda kullanılmasına ilişkin olduğu için vatandaşları çok fazla etkileyemiyordu.

Ama şimdi ise ABD’nin Montana eyaletinde ilk defa devlet görevlileri de içerisinde olmak üzere tüm eyaletteki herkesin en çok kullanılan platformlardan birisi olan TikTok’un kullanımına yasak getirildi. Bu yasağın bir ay kadar bir süre içerisinde Vali Greg Gianforte tarafından onaylanması beklenişi içerisindeydi, kısa süre önce Gianforte imzayı attı ve yasayı resmen onaylamış oldu.

src 340x191tiktok bilim ve teknoloji odakli yeni akis secenegini duyurdu

TikTok, Montana’da Yasaklandı

Reuters’in aktardığı bilgilere göre artık Montana’daki hem hükümet çalışanları hem de vatandaşlarda olmak üzere 1 Ocak 2024 itibariyle TikTok’u kullanmayacak. Sadece bu kadar da değil, aynı zamanda tasarı gereği sosyal medya uygulamasının artık App Store ve Google Play Store gibi platformlardan artık indirilemeyeceğini de belirtmekte fayda var.

TikTok’un birçok ülkede devlet çalışanları için gizlilik gereğince yasaklandığına bir süredir aşikardır. Fakat devlet çalışanlarına ek olarak vatandaşlarını da içine alarak uygulamanın tamamen yasaklandığı ilk eyalet Montana oldu.

TikTok Neden Yasaklandı?

TikTok’un vatandaşlar tarafından da kullanımına yasak getirildiği Montana Eyaleti Valisi Gianforte, Çin hükümetinin TikTok üzerinden kişisel verileri topladığını belirtmiş ve yasağı haklı çıkarmak için daha önce birçok politikacının söylediklerini söyledi. Vali, yaptığı açıklamada:

“Tiktok’u hukuka aykırı bir şekilde yasaklayarak Montana halkının İlk Değişiklik haklarını ihlal ettiğini” de sözlerini dile getirdi.

Buna karşılık olarak Çinli sosyal medya şirketi ByteDance’ın de karşı dava açması beklentiler arasında yer alıyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir