Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları büyük umutlarla devam ediyor. Çadır kentlerin kurulduğu bölgede, gıda, su ve kıyafet yardımları daha koordineli şekilde ilerlerken bölgedeki tuvalet ve hijyen ürünlerinin ihtiyacı sıklıkla vurgulanıyor; ayrıca havanın soğuk olması nedeniyle ısıtıcı ihtiyacı da devam ediyor.

Bölgede ihtiyaç duyulan en önemli diğer şeylerden biri de teknolojik ekipmanların yetersizliği. İste tam bu noktada Monster notebook tarafından bölgeye yapılan afet ile mücadelede ekipman desteği büyük önem arz ediyor. Monster Notebook, 2000 yılında kurulmuş Türkiye merkezli bir dizüstü bilgisayar üreticisidir.

Monster Notebook deprem ile mücadelede yer aldı

Monster Notebook, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 ili etkisine alan yıkıcı afet ile mücadeleye ekipman desteği ile yardım ettiğini bildirdi.

Yaptığı Twitter paylaşımında Monster Notebook, “Monster Notebook olarak, tüm Türkiye’yi derinden sarsan deprem sonrasında gerçekleştiren afet çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Depremin ilk saatlerinden itibaren, Valiliklerimiz başta olmak üzere tüm yetkili kamu kurumları ve STK’lar ile yakın temas halinde olduk. Yetkili kurumlar ile yaptığımız görüşmeler sonrasında, tarafımıza acil olarak iletilen ihtiyaçlardan güvenlik, ısınma ekipmanları ve enerji üretimini sağlayacak teçhizatları temin ederek AKUT ekiplerine teslimatını gerçekleştirdik. Yaralarımızı hep birlikte saracağız. İnanıyoruz ki birlikte hareket ederek, bu zor günlerin üstesinden geleceğiz. Ülkemize geçmiş olsun.” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir