Mobil masa oyunu olarak tanıtımı yapılan Monopoly Go için 500 milyon doları aşan pazarlama harcaması yapıldığı ortaya çıktı.

11 Nisan 2023 tarihinde piyasaya sürülen ve tanıtılan Monopoly Go, 100 milyonu aşkın indirme ile en popüler mobil oyunlar arasında yer almayı başardı. Şirketin 2 milyar doların üzerinde kazanç sağladığı mobil oyunda bu başarının en önemli etkenlerinden birisi reklam çalışmaları oldu. öyle ki geliştirici şirket Scopely, oyun için 500 milyon dolarlık bir tanıtım çalışması gerçekleştirdi.

Spider-Man 2 ve The Last of Us Part 2’den Fazla

Reklam harcamalarına bakıldığında Scopely’nin yeni oyununa çok güvendiği de ortaya çıkıyor. Zira 500 milyon dolarlık harcama oldukça yüksek bir rakam. Piyasaya sunulan iddialı oyunlar olarak öne çıkan Spider Man 2 ve The Last of Us Part 2’nin dahi reklam harcamaları bu kadar yüksek değildi.

Dünyaca ünlü klasik masa oyunundan esinlenilerek hazırlanan Monopoly Go, eğlenceli zaman geçirilmesini ve klasik oyunun mobil olarak oynanmasını sağlıyor. Bu nedenle kısa sürede reklamların da etkisi ile benimsendi. Günlük 10 milyonu aşkın oyuncunun oyunu oynadığı Monopoly Go’da Scopley, son 3 ayda 1 milyar dolarlık kazanç sağladı. Bu da reklam giderlerinin karşılanabildiğini gösteriyor.

Monopoly Go Pazarlamasına 500 Milyon Dolar Harcandı
Monopoly Go Pazarlamasına 500 Milyon Dolar Harcandı

Şirket tarafından resmi olarak açıklanan reklam harcamaları şirket yetkilisi Eric Wood tarafından duyuruldu. 7 yıl boyunca geliştirme sürecinde kalan oyun için ciddi bir emek ve harcama yapıldığını da aktaran Eric Wood bu konuda ise herhangi bir detay vermekten kaçındı.

Oyun için yapılan reklam harcamasının büyüklüğünü anlamak için diğer yapımların geliştirme süreçlerindeki tüm maaliyetlerine göz atılması yeterli. Buna göre öne çıkan bazı yapımlar ve maliyetleri şöyle;

  • The Last of Us Part II – 220 milyon dolar
  • Horizon Forbidden West – 212 milyon dolar
  • Spider-Man 2 – 300 milyon dolara
  • Cyberpunk 2077 – 440 milyon dolar

Mobil oyunların üretilmesinin kolay veya ucuz olmadığı bilindiği için Monopoly Go için 7 yıllık geliştirme sürecinde çok ciddi bir maliyetin karşılandığı da rahatlıkla görülebiliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir