Pazar üzerinde yaptığı araştırmalar ile adından söz ettiren IDC, yapmış olduğu araştırmalar doğrultusunda monitör pazarında yaşanan sevkiyat konusundaki azalmanın monitör fiyatlarını da etkileyerek azaltmasını sağlayabilecekleri belli oldu. 

Pandemi ile beraber evden çalışma sisteminin yayılması teknolojik alandaki ürünlerin satışlarını etkilemiş ve halihazırda bulunana pazarda monitör satışlarının da artmasına sebep olmuştur. Konuyla ilgili olarak yapılan son araştırma ise monitörlere karşı olan talebin azaldığını ve peş peşe çeyrek süreç boyunca artmaya devam eden monitör satışlarının, uzun bir zaman sonra ilk kez düşüşe geçtiğini belirtti. 

Monitör pazarı için talep azalıyor

29 3

International Data Corporation(IDC) tarafından yapılan bir pazar araştırmasında, geçtiğimiz yılın üçüncü çeyrek döneminde geliştirilen 37.5 milyon monitör satışlarının 2021 yılının üçüncü çeyrek kısmında ise 34.8 milyonda kaldığı ve pazarda net bir şekilde %7.2 düşüş yaşandığı ortaya çıktı. Monitör pazarında yıldan yıla çeyrek çeyrek bakımından düşüş yaşanıyor olsa da Dell ve Lenovo çeyrek bazlı olan artış yaşayarak pazardaki monitör sevkiyatlarında ilk iki sıraya adını yazdırdı.

Xiaomi 12 tanıtım görselleri sızdırıldı

Dell, geçtiğimiz yılın üçüncü çeyrek kısmına göre bu yılın aynı çeyrek dönemi içerisinde %20.6 büyüme ile 7.6 milyon adet sevkiyat rakamına çıkarak %22 pazar payını elde etti. Lenovo ise %6.9 büyüme sağlaması ile beraber 4.2 milyon adetle %12.2 pazar payının sahibi oldu. IDC, konuyla ilgili olarak yapmış olduğu araştırmaya bakılırsa yüksek yenileme hızına sahip olan monitörlerin daha çok talep gördüğü dile getiriliyor fakat monitörlere olan talebin azalmasıyla pazar rekabetinin daha yoğun bir hale gelmesiyle monitör fiyatlarında da düşüş yaşanması bekleniyor 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir