İnternet kullanımında zaman zaman sorun yaşıyorsanız ve bu durumun önüne geçmek istediğiniz anda ilk akla gelen işlem elbette ki modemi kapatıp açmak olacak. Tarayıcınız üzerinden girmek istediğiniz herhangi bir web sitesi çok yavaş yükleniyorsa ya da video seyrederken çok fazla donma sorunu ile karşı karşıya geliyorsanız modemi yeniden başlatmak yani kapatıp açmak sorun giderme konusunda doğru bir tercih olacaktır. Wİ-Fİ ya da internet bağlantı sorunlarını ortadan kaldırmak için ilk denenmesi gereken adımlardan biri şüphesiz modemi yeniden başlatmaktır. Bu şekilde çok daha pratik olarak sonuç elde edebilirsiniz. Modemi kapattığınızda modemin yazılımı da kapanır ve tekrar açtığınızda ise yeni bir durum içerisinde tekrar başlatılır. Modem kapatılıp yeniden başlatıldığında internet servis sağlayıcınız yani ISS yeniden bağlantı kurmayı dener. Eğer sabit bir IP adresine bağlı değilseniz modemi yeniden başlattığınız anda dış OP adresiniz otomatik olarak değişmektedir. Modemin sağlığını düşünmek için çeşitli yöntemleri denemek son derece doğru bir karar olacaktır. 

Modemi yeniden başlatmak istediğinizde bunun en kolay yolu elbette ki power soketini çıkarıp yeniden takmaktır. Bunun yanı sıra aynı zamanda eğer modem size uzaksa ya da yerinizden kalkmak istemiyorsanız modemin arayüzüne giriş yaparak, yazılım üzerinden de direk olarak yeniden başlatma işlemi yapabilirsiniz. Manüel olarak giriş yapmak yerine modem arayüzünden yapmak için aşağıdaki adımları takip edin. 

– İlk olarak modem arayüzüne giriş yapın.

– Modemi yeniden başlatma menüsü genellikle sistem araçlarının alt kısmında yer alır. İlgili menüyü bularak buraya giriş yapın.

– Daha sonra sistem araçları menüsünden yeniden başlat seçeneğini kullanarak cihazınızın yeniden başlatma işlemini sadece bir kaç adım ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi yaptığınızda modemin açılması yaklaşık 2-3 dakika kadar bir süre alacak. Sonrasında ise modeminizin tam açılmasını beklemeniz gerekiyor.

Genelli birçok modemin arayüz kısmı benzerlik gösterdiği için, arayüze giriş yaptığınız anda kolaylıkla yeniden başlatma seçeneğini bulabilirsiniz. Sadece birkaç adım ile bu işlemi bilgisayarınızdan da halletmeniz mümkündür. Modem arayüzüne giriş esnasında kullanıcı adı, şifre ya da arayüze giriş sorunu ile karşı karşıya geliyorsanız ilk yöntem de olduğu gibi power soketini çıkarıp takmanız da aynı işlemi yapacağınız anlamına gelecektir. İnternet bağlantınız ile ilgili bir sorun yaşadığınız taktirde bu genel bir sorun yoksa genellikle modem ile alakalı olup modemin kapatıp tekrar açılması halinde internet sorunsuz bir şekilde kullanılmaya devam edilecektir. Modeminizin çok daha sağlıklı çalışmasını isterseniz çeşitli düzenlemeleri yapmalı ve zaman zaman resetleme işlemlerini gerçekleştirmelisiniz. 

Bunu ister manüel olarak gerçekleştirin isterseniz de modemin arayüzüne giriş yaparak hızla oturduğunuz yerden gerçekleştirin. Tarayıcınız üzerinden hızla modem arayüzüne kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaparak işlemlerinizi hızla gerçekleştirebilirsiniz. Bunu yapmak yerine herkes tarafından bilinen yöntem olarak modemin power kablosunu çekip takarak modemin kendisini yenilemesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde internet bağlantınızı çok daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir